Lifestyle

3 măști pentru păr pe care trebuie să le încerci

Când a fost ultima dată când ai aplicat o mască pe păr? Măștile joacă un rol important în îngrijirea părului: hidratează, regenerează, protejează și stimulează creșterea sa sănătoasă. Dacă nu ai inclus până acum măștile în rutina de îngrijire a părului tău, cu siguranță o vei face de acum înainte. Poți opta pentru măștile din comerț sau îți poți face tu acasă propriile măști, cu doar câteva ingrediente. Iată 3 măști de păr pe care trebuie să le încerci!

Măștile pe bază de ulei de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele pe care le regăsim în multe masti naturale pentru par, având un rol important în hidratarea în profunzime a firului de păr. Dacă ai observat în ultimul timp că părul și-a pierdut din strălucire și se rupe mult mai ușor, o mască pe bază de ulei de măsline îi va reda aspectul sănătos. Este suficient să aplici masca o dată pe săptămână pentru o obține rezultate spectaculoase.

Dacă ai un ou și ulei de măsline în casă, poți prepara rapid o mască de păr. Amestecă oul cu o lingură de ulei de măsline și întinde masca pe toată lungimea părului. Lasă să acționeze timp de 20 minute, clătește părul și apoi șamponează-l. 

Măștile pe bază de ulei de argan

Cele mai citite articole

Uleiul de argan este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce asupra părului tău. Hidratează intens și restabilește nivelul de umiditate, oferă protecție suplimentară împotriva căldurii excesive, adaugă strălucire și netezește firul de păr – dacă părul tău se electrizează foarte des, uleiul de argan are capacitatea de a reduce acest efect. Poți folosi măștile pe bază de ulei de argan din comerț (le poți ține într-un minifrigider cosmetice înainte de folosire) sau o poți prepara acasă. Ai nevoie de un avocado copt pe care să îl pasezi și îl amesteci cu ulei de argan până obții o pastă pe care o poți aplica ușor pe păr. Lasă masca să acționeze timp de 20-30 minute și clătește apoi cu apă din abundență. La final se spală părul cu șampon.

Măștile pe bază de miere de albine

Mierea de albine este un alt ingredient care hrănește firul de păr în profunzime. Amestecă puțin iaurt cu miere într-o bol și aplică masca pe părul umed. După 20-30 minute, clătește bine părul. Vei obține un păr cu un aspect mult mai sănătos, mai strălucitor și mai puternic (nu se va mai rupe atât de ușor). 

Testează măștile de mai sus în funcție de nevoile părului tău! Le poți prepara oricând, mai ales că majoritatea ingredientelor se află oricând în frigiderul sau cămara ta. Bineînțeles, și măștile din comerț sunt la fel de bune, atâta timp cât verifici eticheta să nu conțină parfum sau alte substanțe care ar putea deteriora firul de păr.

Cele mai citite articole