Casa Ta

5 tendințe în design interior | 2021

Tendințele in design interior pentru 2021 acopera o lista variata de concepte, asociate sustenabilității, durabilității și apropierii față de elemente naturale. Astfel, experții în amenajări propun în acest an decoruri confortabile și învăluite într-un cadru armonios. 

Dacă ai în plan pentru următoarea perioadă un proces de amenajare sau reamenajare, îți recomandăm o abordare în ton cu ultimele tendințe, pe baza elementelor de mobilier, culorilor alese, plantelor de interior, texturilor și libertății de a personaliza întregul spațiu. 

Apropierea de natură în 2021 

Grija pentru mediul înconjurător, reflectată de ani buni în tendințele de design interior propuse de experți din lumea întreagă, promovează alegerea unor materiale ‘brute’, în alegerile făcute pentru amenajări: sticla, lemnul, piatra sau metalul. 

În 2021, ideile pentru amenajarea locuinței gravitează în jurul acestora, de la culori utilizate la texturi și proporții, în defavoarea unor materiale sintetice, preferate până de curând în astfel de proiecte. 

Tendinte în design interior 2021: Recomandările noastre

Plecând, așadar, de la ideea de mai sus, conform căreia spațiul interior prinde viață pe baza elementelor pentru decor inspirate din natură, iată 5 recomandări de amenajare în tendințe:

  1. Vintage și nou în același spațiu

Dacă ești un fan al obiectelor sau decorurlor inspirate din târgurile de antichități, tendințele în design interior ale acestui an îți permit să recreezi acasă un astfel de spațiu. Piesele vintage se află în topul recomandărilor experților în amenajări interioare pentru 2021. 

Farmecul unui decor ideal pentru acest an se bazează, însă, pe armonia dintre vechi și nou, într-un cadru în care confortul se îmbină cu tehnologia. Corpurilw de iluminat retro se îmbină cu fotolii moderne pentru living, tapițerii precum catifeaua fac cea mai bună casă cu printuri florale moderne, iar plantele oferă un farmec aparte unui loc dotat cu tehnologii high-tech.

  1. Culori ce oferă confortul dorit de toți 

Pentru acest an, vedetele din zona cromaticii pentru interior sunt galbenul (nuanță: Illuminating) și griul (nuanță: Ultimate Grey). Alese cu grijă pentru fotoliile moderne de living, tapet, corpurile de iluminat sau elementele de mobilier, aceste doua nuanțe exprimă pozitivitate și forță, într-un decor ce se vrea a fi mai inspirat din mediu ca niciodată. 

  1. Plante de interior ce aduc natura aproape

Plantele decorative de interior au devenit în pandemie extrem de populare. De asemenea, plantele din zona celor comestibile (răsaduri de roșii homemade, leuștean și oregano crescute pe pervaz samd) se bucură de o celebritate pe un trend ascendent, dezvoltat foarte mult în 2020 și care continuă să rămână în topul preferințelor și în acest an. 

Mizează pe ghivece ce pot avea rol decorativ în casă, înlocuind fără probleme un alt obiect dedicat înfrumusețării unui spațiu. Dacă timpul nu îți permite să ai grijă de vegetația crescută în inima casei tale, poți alege și varianta plantelor artificiale, cu mențiunea că aspectul acestora trebuie să fie calitativ, pentru a reproduce aspectul celor naturale.

  1. Texturi naturale și plăcute la atingere 

Renunțarea în acest an la fibre sintetice reprezintă o tendință de top în design interior. Țesăturile de bumbac, in sau matase, precum și texturile din lână, oferă un raspuns promt la nevoia de a reinterpretare a interioarelor moderne, cu note inspirate din farmecul naturii. 

  1. Câte un strop de unicitate la fiecare pas

Ultima noastră propunere din această zi are legătură cu libertatea pe care o poți avea la dispoziție în acest an, privind personalizarea spațiului pe care dorești să îl amenajezi. Anul 2021 este despre unicitate și preferințe. 

“ACASĂ” ești liber să fii cine vrei și alături de cine vrei. Așadar, nu ezita să adaugi un strop din personalitatea ta în acest proiect de amenajare interioară, prin: poze cu cei dragi, postere ale unor filme preferate, lucrări de artă pe care tu le-ai realizat samd

Iată care sunt principalele tendințe de care este indicat să ții cont în acest an, dacă ești pe cale să demarezi în perioada ce urmează un proiect de amenajare sau reamenajare. Ține cont că noul și vechiul trebuie să se împletească armonios într-un cadru compus cu elemente inspirate din natură: fotolii de living, cromatică, materiale, plante samd

Pentru a obține un spatiu în tendiețe, conform celor mai în vogă recomandări ale experților în amenajări interioare, apelează la o firmă specializată pe astfel de proiecte. Alături de profesioniști, poți pune totul la punct, de la A la Z: bugetul planificat pentru această lucrare, alegerea elementelor de decor, stabilirea unui calendar efectiv de lucru. Succes!