Lifestyle

Bazele machiajului: mic ghid pentru începători 

Știm că îndrăgești machiajul pentru că îți permite să te pui în valoare așa cum îți dorești, acesta fiind practic o formă de expresie de sine. Un machiaj reușit îți poate accentua trăsăturile și te ajută să te exprimi în moduri dintre cele mai creative. Și chiar dacă este întotdeauna o idee bună să experimentezi cu tehnicile și culorile care îți fac cu ochiul, este important să cunoști bazele aplicării corecte a produselor, pentru a te bucura de rezultate reușite. În rândurile de mai jos îți punem la dispoziție un scurt ghid cu secrete de makeup, care te va ajuta să folosești produsele de machiaj ca un adevărat profesionist. Iată tot ce trebuie să știi despre bazele machiajului dacă ești începător!

1. Pregătește corect tenul înainte de aplicarea machiajului

Așa cum un artist își pregătește pânza înainte de a picta, și tu trebuie să ai în vedere ca tenul tău să fie curat și bine hidratat pentru ca machiajul aplicat să arate impecabil. Este esențial să cureți tenul regulat pentru a elimina sebumul și transpirația, dar și impuritățile acumulate pe piele din mediul exterior, precum praful sau poluarea. 

Folosește, așadar, dimineața și seara o apă micelară sau un gel demachiant, în funcție de tipul tău de ten. Aplică apoi un toner și o cremă hidratantă, indiferent ce tip de piele ai. Un ten bine hidratat va avea un aspect tânăr și radiant, fiind mai puțin predispus la apariția unor probleme precum acnee sau iritații.

2. Alege ustensilele potrivite de machiaj 

Există o serie întreagă de produse care vor facilita aplicarea corectă a machiajului, așa că este important ca cel puțin o parte dintre acestea să se regăsească în trusa ta de bază.

Printre produsele de makeup esențiale se află fondul de ten sau un BB Cream, blush-ul sau fardul de obraz, un iluminator pentru zona pomeților, rujul și creioanele de ochi și eventual un primer care va ajuta la păstrarea unui aspect impecabil al machiajului întreaga zi. Alege așadar bureței pentru aplicarea fondului de ten și pensulele potrivite pentru conturul feței, al ochilor și al buzelor. 

3. Aplică produsele de makeup în ordinea corectă 

Cele mai citite articole

După curățarea, tonifierea și hidratarea tenului, este important să pregătești baza de machiaj cu ajutorul unui primer. Acesta va ajuta la fixarea produselor de makeup și le va prelungi rezistența pe piele. 

Folosește un produs matifiant, care va reduce fin luciul feței și al sebumului dacă ai un ten gras, și un primer hidratant dacă pielea este normală sau uscată. Urmează să alegi și să aplici apoi fondul de ten potrivit, cu pensula specială mai ales dacă nu ai experiență și un anticearcăn pentru zona ochilor. Un blush, un iluminator și un fard de pleoape într-o singură nuanță te vor ajuta să conturezi și să definești mai bine trăsăturile chipului. 

4. Evidențiază și conturează trăsăturile feței 

Chiar dacă testezi un machiaj pentru începători, poți deprinde anumite trucuri care te vor ajuta să folosești corect produsele de makeup. De pildă, conturarea corectă a feței te poate ajuta să creezi iluzia unui chip bine definit, să subțiezi zona maxilarului sau a nasului și evidențiezi trăsăturile de care ești mândră. 

Poți folosi o pensulă în unchi pentru bronzer și/sau fardul de obraz pentru a crea umbre în zonele de interes. Începe de la linia maxilarului și subliniază apoi linia părului, a pomeților și a lateralelor nasului. În funcție de preferințe, aplică apoi un ruj lichid sau un gloss pentru buze, iar mascara poate fi folosită după efectul dorit: natural sau de volum. 

5. Folosește produse pentru fixarea machiajului 

În final, poți să aplici un spray pentru fixarea machiajului. Acesta va ajuta la prelungirea durabilității produselor de makeup pe piele și va conferi feței un aspect proaspăt și natural. Nu uita de demachiere înainte de culcare, deoarece curățarea regulată îți va ajuta tenul să se mențină tânăr și radiant pentru mai mult timp. 

Acum că ai deprins aceste metode și tehnici de bază ale machiajului, tot ce îți mai rămâne de făcut este să te „joci” și să experimentezi cu produsele și culorile preferate, pentru ca aplicarea acestora să fie mereu o plăcere! Prin practică vei reuși să folosești și să aplici rapid cosmeticele favorite, astfel încât să poți să te aranjezi dimineața în mai puțin de zece minute! 

Cele mai citite articole