Diverse

Când se recomandă blefaroplastia? De ce este o procedură estetică atât de cerută de pacienţi de toate vârstele?

Blefaroplastia este o intervenţie chirurgicală la nivelul ochilor, mai exact a pleoapelor, prin intermediul căreia se corectează surplusul de piele, excesul ce apare în procesul de îmbătrânire sau datorită conformaţiei. Prin blefaroplastie, Dr. Radu Panturu poate remodela şi grăsimea de la nivelul orbitei, nu doar să excizeze surplusul de piele, ci şi să remodeleze grăsimea care cu timpul poate hernia sau poate să apară ca şi un surplus. 

Blefaroplastia este solicitată şi recomandată în general pacienţilor cu vârste înaintate, dar se cere şi la 40 de ani, fiind o intervenţie nu numai estetică, ci şi funcţională, pentru că surplusul de piele poate să dea şi probleme funcţionale. În general, această intervenţie este cerută mai ales de femei, nu doar de către bărbaţi, fiind considerată o intervenţie de întinerire, pentru că ochii sunt în centrul feţei şi denotă primele semne de îmbătrânire. Blefaroplastia ajuta pacienţii să “şteargă” câţiva ani de pe faţă.

Ce rol are blefaroplastia şi cum se realizează?

Blefaroplastia are atât un rol funcţional, cât şi un ro estetic, eliminând surplusul de grăsime şi de piele la nivelul pleoapelor care cauzează senzaţia permanentă de ochi obosiţi şi îmbătrâniţi, care determină necesitatea unui efort mai mare la citit, privit la televizor sau la folosirea computerului.

Cele mai citite articole

Blefaroplastia este o intervenţie uşoară, efectuată cu anestezie locală, prin care se elimină excesul de piele şi se remodelează grăsimea. La pleoapa superioară, intervenţia este extrem de simplă, în timp ce la pleoapă inferioară, intervenţia este ceva mai minuţioasă şi se vindecă mai greu.

Recuperarea după blefaroplastie

După operaţia de blefaroplastie, pentru pleoapa superioară, recuperarea este rapidă, durează mai puţin, cam o săptămână. Imediat după scoaterea firelor, pacientul său pacienta poate să îşi reia viaţa obişnuită, iar vânătăile şi edemul rezista până la 7-10 zile. În schimb, la pleoapa inferioară, vindecarea este puţin mai grea, durează până la 3 săptămâni edemul şi vânătăile, fiind o structură extrem de vascularizata. Disconfortul nu este foarte mare nici după intervenţia la pleoapa inferioară, pacientul poate să conducă, să îşi continue viaţă şi activitatea curentă.

Efectele blefaroplastiei durează, teoretic, toată viaţa. Practic, se întâmplă să fie nevoie de o nouă intervenţie în cazul în care medicul sau pacientul consideră necesar acest lucru.

Indicaţii preoperatorii în cazul blefaroplastiei

Înainte de operaţia de blefaroplastie, pentru că aceasta să fie o adevărată reuşită, este important ca pacientul său pacienta să respecte următoarele indicaţii:

  • să nu mănânce şi să nu bea nimic în noaptea de dinaintea operaţiei;
  • să nu ia aspirină sau alte medicamente ce pot influenţa coagularea sângelui sau anticoncepţionale cu cel puţin o lună înainte;
  • să nu se prezinte la operaţie în zilele de menstruaţie (valabil pentru femei);
  • să anunţe medicul chirurg dacă au probleme medicale ce implică tensiune arterială, diabet, epilepsie, diferite afecţiuni vasculare;
  • să evite fumatul cel puţin o săptămână înainte de operaţie.

Cele mai citite articole