Lifestyle

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanţă organizată în Antalya?

Înainte de a rezervă una din cele mai bune oferte de vacanta in Antalya, turiştii trebuie să ştie câteva lucruri pentru a se asigura că fac cea mai bună alegere. Una din cele mai populare opţiuni pentru petrecerea concediului şi a vacanţei pentru turiştii din întreaga lume, nu numai din România, este Turcia. Cu o moştenire istorică bogată, reguli stricte, dar şi mâncare bună şi oportunităţi de shopping numeroase, cu peisaje mirifice şi oportunităţi de relaxare, turiştii aleg Antalya pentru a-şi petrece concediul.

Obiective turistice ce pot fi vizitate în Antalya

Chiar dacă turiştii pot considera că este suficient să aleagă Antalya pentru plajele superbe, apa cristalină şi panoramele impresionante, oraşul este o destinaţie ce îi cucereşte şi prin obiectivele turistice pe care le oferă şi anume:

  • zona de lux cu plaje spectaculoase, Belek, unde poate fi admirată cascada Kursunlu şi peştera din spatele ei şi pot fi admirate peste 100 de specii de păsări;
  • zonă situată la marginea munţilor Taurus, staţiunea Kemer ce impresionează prin frumuseţea locului şi prin viaţă de noapte vibrantă, iar la mică distanţă se poate vizita oraşul antic Phaselis;
  • faimoasa zona cu plaje lungi şi frumoase, cunoscută ca şi Las Vegas-ul turcesc, staţiunea Lara;
  • satul pescăresc Side, care este ridicat pe ruinele aşezărilor romane, unde pot fi vizitate Poarta lui Hadrian, cetatea Termessos, moscheea Pasa Camii sau cetatea Page.

Lucruri importante de ştiut despre Antalya

Cele mai citite articole

Înainte de a organiza o vacanţă în însorita Turcie, în staţiunea Antalya, turiştii trebuie să ştie că au nevoie de un paşaport sau de o viză cu o valabilitate de minim 150 de zile de la momentul intrării în ţară şi să dispună de o filă goală. Dacă se afla în călătorii în scop turistic, romanii nu au nevoie de viză.

În ceea ce priveşte limba, în Turcia se vorbeşte limba turcă, dar majoritatea localnicilor înţeleg şi engleză la nivel conversaţional, astfel încât pot face faţă cu brio solicitărilor turiştilor. Sezonul optim pentru a merge în vacanţă în Turcia este vara, dar fiind o ţară cu un climat atât de variat, pot să îşi petreacă şi primăvara, dar şi toamna, câteva zile însorite aici. Moneda naţională în Turcia este lira turcească. Este foarte important ca banii să fie schimbaţi în această monedă. Casele de schimb oferă cel mai bun curs dacă turiştii nu şi-au schimbat deja de acasă banii, existând chiar şi ATM-uri pe teritoriul Turciei de unde turiştii îşi pot scoate banii liniştiţi.

Fiind o ţară cu o populaţie islamică, se pune accent pe decența turiştilor, care sunt sfătuiţi să nu le facă poze femeilor îmbrăcate tradiţional fără a cere permisiunea, să nu consum alcool şi, atunci când vizitează moscheele, să nu facă gălăgie şi să fie îmbrăcaţi în mod adecvat. Nu în ultimul rând, turiştii care doresc să îşi arate respectul faţă de localnici şi de reprezentanţii localurilor sau cafenelelor pe care le vizitează pot lăsa un bacşiş în valoare de 10% din întreaga nota de plată.

Cele mai citite articole