Casa Ta

Cele mai importante etape ale unui proiect de casă

Cei care își propun să facă proiecte de case interesante trebuie neapărat să știe care sunt principalele etape ce trebuie luate în considerare. Există câțiva pași importanți, pe care dezvoltatorii imobiliari trebuie să le urmărească, pentru a putea realiza apartamente sau case pe care oamenii să-și dorească să le cumpere. Care sunt aceștia? Răspunsul, în rândurile următoare!

Documentare

Înainte de toate, dezvoltatorii trebuie să aibă în vedere etapă de documentare. Această presupune:

·           identificarea unui model de imobil – clasic, tradițional sau modern, dar și compartimentarea și numărul de etaje;

·           alegerea unui tip de structură – în prezent, imobilele pot fi realizate din cărămidă, din BCA sau din structure metalice, în funcție de persoanele care urmează să le folosească;

·           alegerea materialelor – pentru a determina care sunt cele mai potrivite materiale în care să investească, dezvoltatorii trebuie să discute cu specialiști în domeniu, care să le ofere sfaturi prețioase în acest sens.

Proiectare

În cadrul acestei etape, constructorii trebuie neapărat să creeze un anteproiect, adică o varianta mai simplă, dar detaliată, cu ajutorul căruia să pună pe hârtie modul în care au gândit un imobil anume. Ulterior, ei trebuie să obțină certificatele de urbanism necesare și să facă studii geotehnice. Abia apoi urmează proiectarea efectivă.

Planificarea bugetului

În ceea ce privește bugetul pentru ridicarea unor imobile, el trebuie calculat foarte bine încă de la început. Astfel, dezvoltatorii se asigura că au suficiente finanțe pentru a-și duce proiecte la bun sfârșit. Indiferent de tipurile de clădiri pe care vor să le ridice, recomandat este să introducă în buget și o suma pentru cheltuieli neprevăzute. Întotdeauna apar cheltuieli de acest tip în timpul construcțiilor, așa că oamenii trebuie să se asigure că au cu ce să se descurce.

Găsirea echipelor potrivite pentru proiecte de case

Un alt pas pe care dezvoltatorii trebuie să îl facă este acela de a găsi echipele potrivite de muncitori cu care să colaboreze. În cazul în care dezvoltatorii plănuiesc să ridice, de exemplu un ansamblu residential de 16 case, ei trebuie să se gândească la cine va face fundațiile, cine va ridică pereții caselor, dar și la echipele care să pună acoperișurile și geamurile. În astfel de situații, importanți sunt și electricienii, dar și instalatorii, care să facă sistemele necesare pentru fiecare imobil în parte.

Verificarea stadiului în care se află imobilele

Nu este suficient că dezvoltatorii să contracteze echipe de muncitori, care să se ocupe de tot ce înseamnă ridicarea unor imobile. Ei trebuie să verifice în mod constant dacă totul decurge conform planului și dacă lucrările se încadrează în termenele stabilite de la început. Dacă este nevoie, dezvoltatorii pot suplimenta forță de muncă.

Cu puțină imaginație, dar și cu foarte multă strictețe, oricine se poate ocupă de proiecte de case interesante, pe care ulterior să le vândă. Este important, însă că oamenii să aibă grijă să urmeze toate etapele anterior menționate: doar astfel vor putea să ajungă la rezultatele mult dorite!