Lifestyle

Concediul la munte alături de copii – 4 beneficii inexistente la oraș

Vacanțele cu cei mici sunt o investiție pentru sănătatea și dezvoltarea acestora pe toate planurile. De-a lungul zilelor libere, copiii pot fi angrenați în activități educative, menite să le dezvolte abilitățile, talentele cu care i-a înzestrat natura și să-i ajute să-și descopere hobby-urile. Așadar, vacanța nu trebuie petrecută în casă ori în fața ecranelor, decât cel mult 2 ore pe zi. În rest, aerul curat și jocurile îi așteaptă! Un rol esențial pentru sănătatea celui mic sunt și destinațiile de vacanță. Este indicat să expui juniorul la ,,o baie de aerosoli’’ la mare sau să-l duci să descopere aerul pur al muntelui cel puțin o dată pe an. Ieșirile la munte sunt tratamentul minune pentru o varietate de afecțiuni, de la cele pulmonare ori digestive și până la problemele cauzate de stres. 

Vacanțele la munte vindecă efectele șederii în mediile poluate 

Ai observat că micuții se odihnesc mai bine și au o poftă mai mare de mâncare atunci când petrec timp departe de poluarea urbană? Această schimbare benefică se datorează aerului bogat în ioni negativi, specific zonelor de munte. O săptămână petrecută acolo rezolvă munca de convingere înainte de masă, reduce episoadele cu tulburări de somn și aduce o serie de ale beneficii importante pentru sistemul digestiv și respirator.

  • Obținerea unei cure de ,,vitamine ale aerului’’ 

Ionii negativi mai sunt numiți și ,,vitaminele aerului’’, grație numeroaselor beneficii cu care alimentează organismul. O vacanță la munte dăruiește celui mic următoarele beneficii: 

  • Îmbunătățirea calității somnului; 
  • Creșterea capacității pulmonare; 
  • Prevenirea și ameliorarea iritațiilor căilor nazale și respiratorii; 
  • Stimularea absorbției vitaminelor C și B; 
  • Ameliorarea stărilor de agitație. 

Ai grijă să iei toate măsurile de protecție care se impun în timpul plimbărilor în natură. Consultă gama de produse Anex România, de unde poți alege huse de ploaie sau plase anti-insecte pentru cărucioare, scoici auto, genți termorezistente pentru mâncare, plus multe alte echipamente necesare unui concediu perfect. Cu Babymatters.ro, bagajele de călătorie nu mai sunt o provocare. Aici ai posibilitatea să găsești toate cele necesare copiilor, pentru concedii fără griji.

  • Aromele muntelui, un medicament complex 

Cele mai citite articole

Aromele tipice zonelor montane provin din fitoncide, compuși cu rol de protecție împotriva dăunătorilor. La vârste fragede, copiii sunt sensibili, iar unii chiar sunt predispuși la răceli sau viroze. Aerul din zonele pajiștilor înflorite are efect energizant asupra mentalului și este un bun stimulent hormonal. 

  • Băile de soare, vitale pentru sistemul osos 

Soarele de munte este mult mai sănătos decât cel de la mare, mai ales pentru copiii în creștere. Dincolo de bronzul uniform și rezistent, soarele de munte crește rezistența oaselor, întărește dinții și fortifică pielea contra riscurilor de infecții. 

  • Liniștea munților reglează procesele mintale 

Terapia prin tăcere este cu atât mai necesară copiilor crescuți în mediile aglomerate și cu poluare fonică. Liniștea naturii are efect de calmare emoțională, deci o tură la munte s-ar putea dovedi soluția de ameliorare a episoadelor de insomnie, plâns, agitație și nervozitate ale copilului. 

Muntele îți oferă darurile sale, dar de tine depinde cum alegi să le primești. Atunci când planificați un concediu la munte, mergeți la plimbare pe poteci, deoarece doar atunci când corpul se află în activitate, organismul primește cel mai bine oxigenul. Organizează o ședere de minimum 5 zile la munte, astfel încât să beneficiați din plin de efectul terapeutic al aerului. 

Sursa foto: unsplash.com  

Cele mai citite articole