Moda

Cum aleg costumul de baie potrivit? Trucuri utile pentru fiecare femeie

Vara este în toi și a sosit timpul ca reprezentantele sexului frumos să-şi aleagă costumul de baie perfect. Alegerea unui costum de baie frumos, elegant și adecvat din abundența de stiluri, culori și modele prezentate pe piață nu este o sarcină ușoară. Este foarte important, că doamnele să cunoască nu numai tendințele modei, ci și ce model de costum este potrivit pentru silueta lor. Un model bine ales poate pune corpul oricărei femei într-o lumină favorabilă.

Cum se alege un costum de baie în funcţie de silueta?

Pentru început, se va determina tipul de silueta și, cel mai important, într-un mod corect – cu avantajele și dezavantajele sale. Experții le sfătuiesc pe femei să își evalueze în mod drastic punctele slabe pentru a alege un costum de baie potrivit, care să ascundă imperfecţiunile şi să pună în evidenţă atuurile corpului.

Costume de baie în funcție de forma corpului

Silueta în formă de măr

Femeile cu acest tip de siluetă sunt destul de rotunde, pot avea abdomenul ușor proeminent. Prin urmare, costumul de baie ideal este retro. Bikinii înalți vor ascunde volumul taliei și vor transforma vizual silueta într-o formă de clepsidră. Este bine să se aleagă un sutien cu cupe pline care să susțină bine sânii. Dacă bustul este mic, se va lua un top cu curele sau alte accesorii pentru a crea proporțiile potrivite. Dintre toate modelele de costume de baie, se vor alege cele cu cupe groase, iar pentru a alungi vizual trunchiul, se vor alege variante cu decolteu în “V”. 

Silueta în formă de clepsidră

Această formă este considerată un tip ideal de silueta. Dar acest lucru poate fi stricat de un costum de baie nepotrivit. Pentru a sublinia talia subțire, se va alege un costum din 2 piese, bikini cu talie înaltă şi un sutien decoltat. 

Silueta în formă de pară

Cele mai citite articole

Aceasta este un tip de formă foarte comun, în special la femeile de peste 35 de ani.

În acest caz, se recomanda un costum de baie care să atragă atenţia în  partea de sus a corpului. Asta vă însemna alegerea unor sutiene cu diverse aplicaţii – bretele late, volănaşe şi alte accesorii. De asemenea, se recomanda buretele la cupă pentru o mărire vizuală a bustului.

Silueta în formă de dreptunghi

Trebuie mare atenţie la alegerea costumului pentru acest tip de silueta. Bikinii este mai bine să fie în formă de ,,V”- alungesc vizual silueta. Sutienul trebuie ales cu efect de ridicare, gen push-up. Întregul costum de baie trebuie să aibă imprimeuri diferite, iar în talie acestea să fie mai mici.

Se pot alege costume de baie întregi: monokini cu decupaj lateral sau costume întregi cu volane şi zorzoane atât pentru partea superioară, cât și pentru partea inferioară.

Modelul ales de costum trebuie să creeze iluzia optică a taliei, prin centuri și curele vizibile.

Cu siguranţă, dacă doamnele vor ţine cont de aceste mici trucuri în alegerea costumului de baie, vor arăta uluitor pe plajă şi vor atrage multe priviri. 

Cele mai citite articole