Moda

Cum alegi încălțămintea în funcție de sportul pe care îl practici

Îți place să faci sport? Ai la dispoziție numeroase tipuri de antrenamente pe care le poți practica, în funcție de preferințe. Atunci când practici un sport, ai nevoie de perechi de pantofi concepute special pentru antrenamentul tău. Din fericire, tehnologia sportivă a evoluat și îți oferă pantofi sport pentru orice activitate.

Nu știi cum să alegi încălțămintea sport corectă? Ține cont de următoarele criterii esențiale, care te ajută să nu dai greș și să practici sportul ales în siguranță.

Încălțămintea pentru sală

Dacă preferi să te antrenezi în sala de fitness, ai nevoie de modele de pantofi sport potriviți. În acest caz, poți opta pentru aproape orice tip de încălțări sport, atâta timp cât sunt lejere, comode și ușoare, în funcție de exercițiile pe care le faci cel mai des.

Indiferent dacă ai nevoie de ghete de fotbal pentru sală sau exterior sau de modele pentru antrenamentele cu greutăți, perechile de încălțări trebuie să-ți asigure siguranță și stabilitate, pentru a preveni accidentarea.

Încălțămintea pentru alergare

Pentru sesiunile de alergare, este indicat să achiziționezi perechile corecte de pantofi sport. De obicei, modelele pentru alergare se împart în mai multe categorii. Există încălțări special creați pentru amortizare în timp ce alergi, modele neutre și cele concepute pentru viteză.

Poți alege pantofii sport care oferă amortizare la contact cu solul, pentru o stabilitate maximă. Optează pentru încălțări ușoare, care să nu te împiedice să alergi și se mulează excelent pe talpa piciorului. Pentru un confort de lungă durată, poartă pantofii sport potriviți pentru alergare, fie că ești amator sau participi la maratoane.

Încălțămintea pentru ciclism

Cele mai citite articole

Ciclismul se numără printre sporturile tale preferate? Ai nevoie de încălțări sport potrivite, în special dacă pedalezi pe distanțe lungi.

Caută pantofi sport cu talpă mai dură, care oferă stabilitate și previne apariția crampelor musculare în sesiunea de ciclism.

Încălțămintea pentru drumeții

În alegerea încălțămintei sport pentru drumeții, trebuie să optezi pentru cei care oferă o combinație de amortizare și protecție, astfel încât să se preteze pentru orice tip de teren. Pentru un plus de confort, alege pantofi sport impermeabili, pe care să-i porți în sezonul rece.

Pantofii sport pentru drumeții arată ca bocancii și îți protejează glezna. Poți alege dintre pantofii pentru drumeții din piele sau pentru modele din pânză.

Încălțămintea pentru antrenamentele de forță

Exercițiile de forță ți se potrivesc că o mănușă? Pantofii potriviți te pot ajuta să obții performanță în cadrul antrenamentelor. De pildă, dacă obișnuiești să ridici greutăți la sală, încălțămintea care îți trebuie este cea cu absorbție optimă. Există numeroase modele de pantofi sport care vin însoțiți de curele pe mijlocul piciorului, pentru a spori stabilitatea. 

Încălțămintea pentru spinning

Atunci când cauți pantofii ideali pentru clasele de spinning, se recomandă alegerea încălțămintei cu o talpă rigidă, care minimizează efortul și transferă puterea produsă de mușchi direct pe pedale. Dacă talpa este prea moale, se va produce efectul opus, pe care nu ți-l dorești.

Ține cont de sportul pe care îl practici și cumpără încălțămintea sport potrivită, evitând rănile sau leziunile neplăcute. Urmează sfaturile noastre pentru a găsi pantofii perfecți pentru tipul tău de antrenament.

Cele mai citite articole