Lifestyle

Cum să porți tanzanitul? 4 sfaturi din partea Bijuterii TV

Tanzanitul se numără printre cele mai tinere pietre prețioase din lume, însă cu toate acestea, multe persoane sunt fermecate de culorile ei unice. De cel puțin 1000 de ori mai rar decât diamantul, pentru că se găsește doar la baza Muntelui Kilimanjaro, tanzanitul este alegerea multor vedete de la Hollywood!Totuși, din cauza istoriei sale scurte, nu găsești foarte multe informații despre cum trebuie purtat și îngrijit. Din fericire, bijutierii îți sar în ajutor! Partenerii noștri de la Bijuterii TV ți-au pregătit 5 sfaturi care te vor ajuta să înțelegi cum și unde trebuie purtat tanzanitul.

Poartă tanzanitul doar la ocazii mai speciale

Cu o duritate între 6 și 7 pe scara Mohs, tanzanitul nu se numără printre pietrele prețioase care pot fi purtate zi de zi. Motivul este că, spre deosebire de rubin sau safir, care sunt mult mai rezistente, această nestemată este mult mai expusă la zgârieturi.

De aceea, tanzanitul se potrivește mai curând bijuteriilor speciale, pe care le porți doar în anumite momente: la o întâlnire importantă, la un eveniment sau chiar într-o zi la birou, dacă vrei să fii remarcată.

Alege nuanțele potrivite, folosind o paletă de culori

Strălucirea și nuanța unică a tanzanitului trebuie să fie puse în lumină și de combinația de culori din ținuta ta. În funcție de proveniența și modul în care a fost tăiată, valoarea și nuanța pietrei prețioase poate fluctua.

Dacă tanzanitul tău este albastru, ai putea încerca să îl combini cu portocaliu, alb, bej sau chiar roșu.

Dacă bijuteria ta conține un cristal de tanzanit violet, combină-l cu haine gri, verzi, roz sau verde. 

Multe alte combinații inedite pot fi găsite utilizând o paletă standard de culori. Aici, culorile așezate față în față sunt contrastante și creează un efect vizual reușit, însă și cele alăturate pot fi combinate cu succes. Încearcă mai multe variante și alege-o pe cea care te reprezintă cu adevărat!

Cele mai citite articole

Ai grijă la tipul de bijuterie pe care o alegi

Inelele cu tanzanit sunt superbe, iar atunci când sunt primite cadou din partea persoanelor iubite, semnifică o dragoste pasională și nonconformistă. Cu toate acestea, să deții un inel cu tanzanit implică multă atenție. Inevitabil, purtându-l zi de zi, vor apărea zgârieturi inestetice. 

În schimb, poți alege un pandantiv cu tanzanit pentru un lănțișor din aur sau din argint, iar uzura zilnică va fi mult mai mică.

Îngrijește-ți corespunzător bijuteria cu tanzanit

Dacă vrei ca accesoriul tău să se păstreze în timp, trebuie să îi oferi grija de care are nevoie, periodic:

  • Păstrează-l într-o punguță din material textil moale, fără a-l amesteca cu alte bijuterii
  • Redă-i strălucirea spălându-l cu ajutorul unei periuțe de dinți cu peri moi, folosind apă călduță
  • Scapă de amprente utilizând frecvent o cârpă din microfibră

Urmează acești pași și bijuteria ta cu tanzanit va arăta ca nouă, de fiecare dată când o porți!

Tanzanitul este o piatră prețioasă deosebită, dar are nevoie și de o atenție aparte, pentru a-și păstra calitățile. Tocmai de aceea exprimă rafinament și delicatețe, pentru că nu oricine poate deține o astfel de nestemată.

Poți și tu să devii astăzi un deținător de tanzanit! Intră pe Bijuterii TV și comandă-ți una din sutele de bijuterii disponibile în ofertă. Alege tanzanitul și vei face o investiție de viitor în colecția ta!

Sursa foto: royalty free source

Cele mai citite articole