Moda

Haine de blană – Cum să le alegi?

Haine de blană de oaie, de nurcă sau vulpe, cu fire lungi sau scurte poți găsi în magazinul online paisishop.ro. Cum să alegi haine de blana naturală, astfel încât să te servească mult timp și să te mulțumească cu frumusețea, căldura și alte proprietăți minunate? Este întotdeauna relevantă regula „cu cât este mai scump, cu atât mai bine”, dar există și excepții. 

Poți selecta haine de blană în funcţie de anotimp si calitate. Cu cât clima este mai aspră în zonele din care sunt aduse blănurile, cu atât blana este mai călduroasă. Cele mai călduroase produse sunt obținute din blana animalelor care trăiesc în nordul îndepărtat, în Canada, Siberia. Vor fi confortabile chiar și pe înghețuri severe.

Cele mai călduroase blănuri sun cele de vulpe polară. În zonele nordice, unde temperaturile de iarnă pot scădea până la minus 50 de grade, supraviețuirea animalelor depinde de capacitatea de a se încălzi, de a scăpa de prădători și de a găsi hrană. Haina de blană de vulpe argintie te ajută să faci față condițiilor dificile. 

Blana de vulpe arctică este formată din două tipuri de păr. Cel mai vizibil este stratul exterior mai lung și mai gros, numit păr scheletic. Firele de păr mai subțiri și mai groase din stratul inferior numite subpăr, oferă protecție împotriva frigului. 

Cele mai citite articole

Culoarea – sau lipsa acesteia – contează și ea. Părul alb fără pigment este gol și, prin urmare, poate reține aerul. Acest aer, încălzit de corpul animalului, împiedică aerul rece din exterior să ajungă la piele.

Haina de blană de Castor

Haina de blană de castor este una dintre cele mai călduroase. Cu întreținere minimă, poate dura și zeci de ani. Există trei tipuri principale de blană de castor: smulsă, tunsă și naturală. Un castor smuls și tuns expune un subpăr gros care este responsabil pentru izolarea termică. Arată mai îngrijit, în timp ce cel natural arată mai dur. Datorită căldurii sale extreme, este potrivită pentru climatele reci ca bază pentru o haină casual.

Haine de blană de vulpe

Blana de vulpe este o opțiune accesibilă, cu avantajul suplimentar al opțiunilor de culoare. Vulpea are cea mai largă gamă de culori naturale: argintiu, albastru, roșu, gri și alb. Blana poate fi vopsită în aproape orice culoare dorită. Vulpea este folosită pentru a face accesorii minunate. Când alegi haine de blană de vulpe, caută fire de păr lungi și mătăsoase și un subpăr moale și dens.

Haine de blană de miel

Hainele de blană de miel diferă ca greutate, textură și preț. De exemplu, karakul, mielul mongol, merinos. Mieii mongoli au blana lungă, ondulată, cu un păr de gardă mătăsos. Mielul persan are fire plate, mătăsoase, în culori naturale: negru, maro și gri.

La alegerea hainelor de blană ar trebui să ții cont și de stil, care poate fi clasic sau la modă. În magazinul online paisishop.ro poți găsi cele mai variate stiluri pentru haine de blană. 

Cele mai citite articole