Diverse

Hard 16 – cum să joci cea mai proastă mână la Blackjack  

Una dintre cele mai interesante mâini din jocul de blackjack este Hard 16. Aceasta trebuie să nu conțină niciun As (A) ori, dacă îl include, să fie socotit cu valoarea 1. Câteva exemple de mână Hard 16 sunt următoarele:

  • 10-6
  • 7-9
  • 4-4-8
  • 7-8-A

În momentul în care primești un Hard 16, este important să te gândești la strategia de bază pentru a-ți maximiza șansele în mâna respectivă. Trebuie să pornești de la următoarele aspecte:

Dacă jocul are un pachet sau două de cărți, te vei preda în cazul în care dealerul are un 10 sau un A, vei sta dacă dealerul are o carte între 2 și 6 și vei cere o carte dacă acesta are 7, 8 sau 9.

În cazul în care în joc sunt mai multe pachete de cărți, vei renunța dacă dealerul are 9, 10 sau A, vei sta dacă are între 2 și 6 și vei mai cere o carte în cazul în care el are 7 sau 8. Dacă opțiunea Surrender nu este permisă, în acest caz vei mai cere o carte. Indiferent dacă joci într-o locație terestră sau blackjack online, este indicat să încerci să cauți o masă la care strategia Surrender este permisă.

Strategia avansată pentru Hard 16 la blackjack

Numeroasele strategii disponibile fac ca jocul de blackjack să fie imprevizibil și interesant. Iar o strategie mai avansată vizează și modul în care joci Hard 16. Aceasta ține cont de cărțile care duc la 16-le tău. 

Spre exemplu, dacă Hard 16 al tău este alcătuit din trei ori mai multe cărți (spre exemplu 4+7+5), vei juca diferit decât dacă este compus din două cărți. Astfel, în cazul în care ai un 16 alcătuit din trei sau mai multe cărți, vei aplica strategia de mai sus, cu excepția momentului în care dealerul are 10 și tu vei sta, în loc să te predai.

E cea mai proastă mână din blackjack

Cele mai citite articole

Potrivit specialiștilor, Hard 16 este cea mai proastă mână pe care o poți avea în momentul în care joci blackjack. Statistic vorbind, vei pierde mai multe mâini decât vei câștiga, oricare ar fi strategia pe care o abordezi. Cu strategia de mai sus însă, vei putea micșora numărul mâinilor pierdute.

Însă, statistic vorbind, indicat este să te predai când ai Hard 16 deoarece șansele tale de câștig sunt mai mici de 50%. Vei salva mai mulți bani pe termen lung dacă te vei retrage decât dacă alegi să joci mâna.

Pe de altă parte, motivul pentru care este indicat să stai la hard 16 când dealerul are o carte mică (între 2 și 6) este că are șanse între 35 și 42% să facă bust. Practic, nu îți vei dori să mai ceri o carte și să faci tu bust, deoarece automat vei pierde. 

Dar dacă dealerul are o carte de la 7 la As, probabilitatea de Bust este mai mică. În această situație, indicat este să ceri o carte (dacă opțiunea Surrender nu este valabilă), chiar și cu riscul de a face Bust, din moment ce vei pierde mai puțin pe termen lung în comparație cu decizia de a sta.

Iar dacă un 16 este format din mai multe cărți, este mai bine să stai decât să ceri dacă dealerul are un 10, asta deoarece vei spori șansele ca dealerul să facă bust și îți vei scădea șansele să completezi o mână în cazul în care mai soliciți o carte. Așadar, Hard 16 rămâne una dintre cele mai dificile mâini de jucat la blackjack, însă cu puțină atenție îți poți mări șansele. Concentrează-te pe strategia ta și nu uita să te distrezi.

Sursa foto – canva.com

Cele mai citite articole