Casa Ta Lifestyle Sanatate

Mituri despre ceaiul rosu

Adevarat
Nu provine din arborele de ceai
Spre deosebire de ceaiul alb, verde sau negru, cel rosu nu provine din arborele de ceai, Camelia sinesis, ci dintr-un arbust african, Aspalathus linearis. Rooibos, cum mai este numit ceaiul rosu, nu trebuie confundat nici cu hibiscus, o alta planta din care se face tot un ceai de culoare rosie.


Fals
Are un gust amar
Ceaiul rosu contine putin tanin, substanta care da gustul astringent, amarui din ceaiul verde sau negru. Dimpotriva, are o savoare placuta si poate fi baut ca atare, neindulcit.

Cele mai citite articole


Adevarat
Este un puternic antioxidant
Rooibos previne imbatranirea prematura a celulelor, intareste sistemul imunitar si are efect anticangerigen. Studiile arata ca intrece in continutul de antioxidanti chiar si ceaiul verde.


Fals
Da insomnie
Ceaiul rosu contine putina teina, „cafeina” din ceaiul verde sau negru care are efect stimulant asupra sistemului nervos central. De aceea, poate fi baut in orice moment al zilei, chiar si de catre copii.


Adevarat
Ajuta la slabit
Ceaiul rosu are putine calorii, e diuretic si accelereaza metabolismul ficatului, favorizand reducerea grasimilor. De asemenea, are calitati depurative si detoxifiante, ceea ce il recomanda calduros in curele de slabire.

Cele mai citite articole