Diverse

Prieteni devotați stăpânilor

Prieteni devotați stăpânilor

Câinii erau animale pur de fermă și trebuiau să servească unui scop. Pe baza acestora, rasele de câini au fost împărțite în grupuri și secțiuni. Întreaga rasă de câini a fost redefinită în 1983 de Raymond Triquet, în 10 grupuri de rase de câini cu caracteristici tipice. Organizația Chinologică Internaţională a oficializat această clasificare la nivel mondial. Fiecare rasă de câine are o țară membră FCI, care este considerată țara de origine a rasei respective.  

Rase de câini – Affenpinscher 

Affenpinscher este una dintre cele mai vechi și originale rase de câini din Germania. Cu o dimensiune de aproximativ 30 cm, câinele este foarte mic, dar nu ar trebui să-l subestimezi, pentru că temperamentul, curajul său pasional, precum și răutatea sa amabilă îl fac o mare personalitate. Este dificil să i se stabilească originea, deoarece câinii mici și pufoși existau în multe țări din întreaga lume. 

Cel mai probabil, Affenpinscher sunt o încrucișare între Pinschers și câini asiatici, de tip pug. În Germania, care este acum considerată țara de origine a rasei, Affenpinscher se numără printre cele mai vechi și mai puțin modificate rase de câini. Albrecht Dürer (1471-1528) a descris deja câini în gravurile sale, care amintesc puternic de rasa Affenpinscher de astăzi. Primele atestări ale câinelui datează din 1879, iar rasa a fost, de asemenea, descrisă pe larg în celebrul Brehms Tierleben din 1890.  

Personajul Affenpinscher

Cele mai citite articole

Plictiseala este cea mai proastă parte a acestei rase de câini. Animalul Affenpinscher este mulțumit de orice formă de varietate și are o mare perseverență și entuziasm atunci când merge sau se joacă. Se înțelege bine cu alți câini și iubește să alerge prin poiană. Micul pitic se înțelege de obicei bine cu copiii care își împărtășesc joaca cu el. 

Cu toate acestea, le poate arăta clar, atunci când ceva nu i se potrivește. Uneori poate fi obraznic sau încăpățânat, dacă ceva nu este pe placul său. Datorită inteligenței sale ridicate, el înțelege repede ceea ce i se cere. În ciuda încăpățânării sale, este un câine foarte adaptabil și necomplicat. Este loial stăpânului și se dovedește a fi un partener foarte blând și afectuos. Își îndeplinește sarcina de „gardian al familiei” cu o seriozitate atât de mare și un curaj neînfricat.

Sănătate

În comparație cu multe alte rase de câini, Affenpinscher merită prețul de cumpărare, deoarece speranța medie de viață pentru această rasă este de 15 ani. Acest lucru se datorează faptului că rasa a suferit puține schimbări de la începuturile sale și și-a păstrat starea originală și robustă. Affenpinscher nu a luat niciodată calea de a deveni un câine de modă, pe care multe rase l-au plătit scump. Aproape că nu există boli tipice rasei, astfel încât, cățelul se află în cea mai bună stare de sănătate.

Cele mai citite articole