Moda

Stilul Old Money pe care Trebuie să-l Cunoști 

Într-o lume în care moda se reinventează constant, stilul Old Money rămâne un far de stabilitate și rafinament. Acest stil, asociat cu eleganța atemporală și luxul discret, a revenit în atenția iubitorilor de modă și nu doar. În acest articol, vom explora în detaliu caracteristicile stilului Old Money și vom oferi exemple concrete de ținute inspirate de această tendință. 

Ce Este Stilul Old Money? 

Stilul Old Money este reprezentativ pentru moștenitorii bogățiilor vechi, caracterizat prin calitate, rafinament și o simplitate elegantă. Este opusul modei fast fashion și al tendințelor efemere, punând accent pe piese vestimentare atemporale, de înaltă calitate, care transmit un aer de discreție și bun gust.

Acest stil este adesea asociat cu elitele societății și transmite un mesaj de prosperitate și bunăstare acumulată de-a lungul generațiilor. 

Elemente Cheie ale Stilului Old Money 

Pentru a înțelege și a adopta stilul Old Money, este esențial să cunoaștem elementele sale definitorii. Iată câteva dintre acestea: 

1. Materiale de Calitate 

În stilul Old Money, materialele de înaltă calitate sunt esențiale. Hainele sunt confecționate din țesături naturale și durabile, cum ar fi lână, cașmir, mătase și piele fină. Aceste materiale nu doar arată bine, dar sunt și extrem de durabile, păstrându-se impecabile în timp. 

Exemplu: Un palton din lână de culoare camel este o piesă clasică a stilului Old Money. Acesta poate fi purtat cu o eșarfă din mătase și mănuși de piele pentru a completa un look sofisticat și elegant. 

2. Croiala Perfectă 

O croială impecabilă este esențială pentru stilul Old Money. Hainele trebuie să fie bine ajustate pe corp, accentuând silueta fără a fi ostentative. Fiecare piesă vestimentară este realizată pentru a oferi un aspect elegant și rafinat. 

Exemplu: Un costum bărbătesc bine croit, de culoare bleumarin, este un element de bază în garderoba unui adept al stilului Old Money. Acesta poate fi purtat cu o cămașă albă și o cravată subtilă pentru a crea o ținută perfectă pentru ocazii formale. 

3. Paleta de Culori Neutră 

Stilul Old Money se remarcă printr-o paletă de culori sobră și elegantă. Culorile neutre precum bej, alb, negru, gri și bleumarin sunt preferate, deoarece transmit un aer de eleganță și rafinament. Aceste culori sunt versatile și pot fi combinate cu ușurință pentru a crea ținute variate.

Exemplu: O ținută compusă dintr-un blazer bleumarin și pantaloni gri, combinată cu o cămașă albă, este emblematică pentru acest stil. Aceasta poate fi completată cu accesorii discrete, cum ar fi un ceas clasic și pantofi din piele neagră. 

4. Accesorii Discrete și de Calitate 

Accesoriile joacă un rol important în stilul Old Money, însă acestea sunt întotdeauna discrete și de înaltă calitate. Bijuteriile din aur sau argint, ceasurile elegante și gențile din piele fină sunt preferate în defavoarea accesoriilor ostentative. 

Exemplu: Un ceas clasic din aur sau argint, o pereche de cercei perle și o geantă din piele de calitate sunt accesorii perfecte pentru a completa o ținută Old Money. 

5. Atenția la Detalii 

Fiecare detaliu contează în stilul Old Money. De la butonii cămășii până la modul în care sunt călcate hainele, totul trebuie să fie impecabil. Această atenție la detalii contribuie la crearea unui look perfect și elegant. 

Exemplu: O cravată bine legată, pantofii bine lustruiți și hainele fără cute sunt detalii care fac diferența în stilul Old Money. 

Ținute Inspirate din Stilul Old Money 

Acum că am înțeles elementele de bază ale stilului Old Money, să vedem câteva ținute concrete care te pot inspira să adopți acest stil. 

Cele mai citite articole

● Ținuta Casual Elegantă 

Pentru o zi relaxată, dar elegantă, poți opta pentru o cămașă albă din bumbac, combinată cu un pulover din cașmir și pantaloni chino de culoare bej. Completează ținuta cu mocasini din piele și o geantă de piele clasică. 

Exemplu de ținută:

– Cămașă albă din bumbac 

– Pulover din cașmir gri 

– Pantaloni chino bej 

– Mocasini din piele maro 

– Geantă de piele maro 

Ținuta pentru Birou 

Pentru o zi la birou, alege un costum bine croit, de preferat în nuanțe de gri sau bleumarin. O cămașă albă și o cravată subtilă vor completa perfect această ținută. Nu uita de pantofii de piele bine lustruiți și o geantă de documente elegantă. 

Exemplu de ținută: 

– Costum bleumarin 

– Cămașă albă 

– Cravată subtilă, de culoare albastru închis 

– Pantofi de piele negri 

– Geantă de documente din piele neagră

Ținuta de Seară 

Pentru o ocazie specială, o rochie simplă, dar elegantă, din mătase sau satin, este alegerea perfectă. Poartă bijuterii discrete, dar de calitate, și completează look-ul cu pantofi cu toc și o poșetă elegantă. 

Exemplu de ținută: 

– Rochie din mătase neagră 

– Cercei perle 

– Pantofi cu toc, din piele neagră 

– Poșetă elegantă, de culoare neagră 

Stilul Old Money reprezintă mai mult decât o simplă tendință; este un mod de a trăi și de a te prezenta lumii cu eleganță și rafinament. Prin adoptarea materialelor de calitate, a croielilor perfecte și a unei palete de culori neutre, poți crea ținute care nu doar că sunt atemporale, dar și transmit un mesaj de bun gust și sofisticare. Așadar, inspiră-te din acest stil clasic și integrează-l în garderoba ta pentru a te bucura de o eleganță subtilă și de durată. Cu atenție la detalii și alegeri bine gândite, stilul Old Money poate transforma orice garderobă într-o declarație de eleganță și bun gust. Adopta acest stil și vei observa cum eleganța atemporală devine o parte integrantă a vieții tale cotidiene.

Cele mai citite articole