Diverse

YouTube Premium: Cât costă și ce avantaje prezintă

Cu apariția internetului și a platformelor de streaming video, YouTube a devenit una dintre cele mai populare destinații pentru conținut video online. Cu toate acestea, pe lângă opțiunea gratuită, YouTube oferă și un serviciu premium numit „YouTube Premium” care vine cu avantaje semnificative. 

În acest articol, vom explora în detaliu costurile și avantajele acestui abonament YouTube Premium.

Ce este YouTube Premium?

Ce este YouTube Premium?

Sursa foto

YouTube Premium este un serviciu de abonament oferit de platforma de streaming video YouTube, care oferă utilizatorilor o experiență mai avansată și mai personalizată în comparatie cu varianta gratuită a platformei. Acest serviciu a fost lansat initial sub numele „YouTube Red” si a fost redenumit ulterior ca „YouTube Premium.”

Iată câteva caracteristici cheie ale YouTube Premium:

 • Fără reclame: Unul dintre principalele avantaje ale YouTube Premium este eliminarea reclamelor. Cu acest abonament, utilizatorii pot viziona conținut video fără întreruperi publicitare, ceea ce oferă o experiență mai fluentă și mai plăcută.
 • Redarea în fundal și descărcarea offline: Abonații YouTube Premium pot reda conținut video în fundal pe dispozitive mobile și pot descărca videoclipuri pentru vizionare offline. Acest lucru este util pentru cei care doresc să vizioneze conținut pe dispozitivele lor atunci când nu au acces la internet.
 • Acces la YouTube Originals: YouTube Premium oferă acces la conținutul original produs de YouTube, inclusiv seriale, filme și documentare create exclusiv pentru platformă.
 • YouTube Music Premium: Abonamentul YouTube Premium include și acces la serviciul YouTube Music Premium, care oferă redare muzicală fără reclame, posibilitatea de a asculta muzică offline și multe alte funcționalități.
 • Familie și redare pe mai multe dispozitive: Abonații pot partaja beneficiile YouTube Premium cu membrii familiei lor, ceea ce face abonamentul mai accesibil pentru mai mulți utilizatori. De asemenea, permite redarea simultană pe mai multe dispozitive.
 • Acces exclusiv la evenimente live: Uneori, YouTube Premium oferă acces exclusiv la evenimente live, concerte și conținut special.

Costul abonamentului YouTube Premium poate varia în funcție de țară și opțiunile disponibile, iar unele țări oferă reduceri pentru studenți sau abonamente familiale.

Ce avantaje prezintă YouTube Premium?

Ce avantaje prezintă YouTube Premium?

Sursa foto

ouTube Premium prezintă o serie de avantaje semnificative pentru utilizatorii care aleg să se aboneze la acest serviciu. Iată câteva dintre principalele beneficii și avantaje ale YouTube Premium:

 • Fără reclame: 

Cu YouTube Premium, utilizatorii se bucură de conținut video fără reclame. Aceasta înseamnă că nu vor mai fi întrerupeți de reclame publicitare în timp ce vizionează videoclipurile preferate, ceea ce duce la o experiență de vizionare mai fluentă și mai plăcută.

 • Redare în fundal: 

Abonații YouTube Premium pot reda videoclipurile în fundal pe dispozitivele mobile, ceea ce le permite să continue să asculte conținut audio (cum ar fi muzică sau podcast-uri) sau să utilizeze alte aplicații în timp ce ascultă conținutul video.

 • Descărcări offline: 

Utilizatorii pot descărca videoclipuri pentru a le viziona ulterior în mod offline. Aceasta este o caracteristică utilă pentru momentele în care nu există conexiune la internet, cum ar fi călătoriile sau perioadele fără semnal.

 • Acces la YouTube Originals: 

Cele mai citite articole

Abonații YouTube Premium au acces exclusiv la conținutul original creat de YouTube, inclusiv seriale, filme și documentare produse special pentru platformă.

 • YouTube Music Premium: 

Serviciul YouTube Premium include și acces la YouTube Music Premium, care oferă streaming de muzică fără reclame, posibilitatea de a asculta muzică offline și recomandări muzicale personalizate.

 • Partajare cu familie: 

Abonații pot partaja beneficiile YouTube Premium cu până la 5 membri ai familiei, ceea ce face abonamentul mai accesibil pentru mai mulți utilizatori.

 • Acces la evenimente live exclusive

YouTube Premium oferă adesea acces exclusiv la evenimente live, concerte și conținut special.

 • Continuarea susținerii creatorilor de conținut: 

O parte din veniturile generate de abonamentele YouTube Premium este distribuită către creatorii de conținut preferați, ajutându-i să continue să producă conținut de calitate.

 • Opțiuni de abonament flexibile: 

YouTube Premium oferă opțiuni flexibile de abonament, inclusiv variante pentru studenți și abonamente familiale, pentru a se potrivi diferitelor nevoi ale utilizatorilor.

 • Perioadă de încercare gratuită: 

YouTube oferă adesea o perioadă de încercare gratuită a serviciului, astfel încât utilizatorii să poată evalua beneficiile sale înainte de a se angaja la un abonament plătit.

Cum îți faci cont pe YouTube Premium?

Pentru a-ți face un cont pe YouTube Premium, urmează acești pași:

 1. Deschide aplicația YouTube: Asigură-te că ai instalat aplicația YouTube pe dispozitivul tău mobil sau deschide un browser web și accesează site-ul web YouTube.
 2. Autentificare sau înregistrare: Dacă ai deja un cont Google și ești autentificat, treci la următorul pas. Dacă nu ai un cont Google, vei trebui să-ți creezi unul. Acesta este necesar, deoarece YouTube Premium este gestionat prin conturile Google. Dacă ai un cont, autentifică-te cu adresa ta de email și parola.
 3. Navighează la secțiunea YouTube Premium: După autentificare, navighează pe YouTube la secțiunea YouTube Premium. Poți face acest lucru din meniul lateral sau prin intermediul anumitor butoane sau opțiuni de pe pagină, cum ar fi „Abonare” sau „YouTube Premium.”
 4. Alege tipul de abonament: YouTube Premium oferă diferite tipuri de abonamente, inclusiv abonamente individuale, pentru familie și pentru studenți. Alege tipul de abonament care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.
 5. Selectează opțiunile de plată: Urmează instrucțiunile pentru a completa informațiile de plată. Va trebui să introduci datele cardului de credit sau să alegi o altă metodă de plată acceptată. Asigură-te că ai suficient fond disponibil pentru a acoperi costul abonamentului.
 6. Finalizarea comenzii: După ce ai introdus informațiile de plată, urmează instrucțiunile pentru a finaliza comanda. Veți primi un e-mail de confirmare și veți fi taxat în mod regulat în funcție de tipul de abonament ales.

După finalizarea aceștilor pași, vei avea un cont YouTube Premium activat și vei putea începe să te bucuri de avantajele serviciului, cum ar fi redarea fără reclame, redarea în fundal și accesul la conținutul YouTube Originals. Asigură-te că te conectezi la contul tău YouTube Premium pe toate dispozitivele pe care dorești să le utilizezi pentru a profita de beneficii pe toate platformele.

Cât costă abonamentul Youtube Prmium în România

Costul abonamentului YouTube Premium în România poate varia în funcție de opțiunile disponibile și de ofertele speciale. În general, YouTube Premium oferă mai multe tipuri de abonamente, inclusiv abonamente individuale, pentru familie și pentru studenți, iar prețurile pot fi diferite pentru fiecare categorie. Prețurile pot suferi modificări în timp, iar unele promoții sau reduceri pot fi disponibile la anumite momente.

 • YouTube Premium Individual – 26 lei / lună
 • YouTube Premium Family – 39 lei / lună (până la 5 membri)
 • YouTube Premium Student – 15 lei / lună

Pentru a afla prețurile actuale și alege tipul de abonament care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, te recomand să vizitezi site-ul web oficial al YouTube Premium sau să accesezi aplicația YouTube și să navighezi la secțiunea YouTube Premium. Acolo vei găsi informații actualizate despre costurile abonamentelor disponibile în România și vei putea selecta opțiunea care ți se potrivește cel mai bine.

Cele mai citite articole