Diverse

3 moduri de a-ți strânge bani pentru cumpărarea primei mașini

Achiziționarea primei mașini este un pas extrem de important în viața oricărei tinere, deoarece mașina este, la finalul zilei, mai mult decât un mijloc de transport, ci un simbol al libertății și independenței financiare, mai ales în cazul în care ți-o cumperi exclusiv din banii tăi. Bănuim că acest articol te-a atras tocmai din acest motiv, cumpărarea primei mașini fiind un proces la care te înhami pe cont propriu. 

Ei bine, n-a zis nimeni că va fi ușor, chiar din contră, dar la final vei fi de mândră de tine și satisfăcută că ai reușit să răzbești de una singură. Iată ce trebuie să faci pentru a strânge banii de care ai nevoie. 

Stabilește un obiectiv foarte clar

Nu va fi simplu să economisești bani, iar stâlpul de suport cel mai important este reprezentat chiar de un vis bine conturat. Tocmai de aceea te sfătuim să ai o sumă exactă în cap la începutul călătoriei. Alege marca, modelul și apoi determină care va fi prețul automobilului pe care-l dorești. 

Următoarele aspecte demne de luat în calcul includ, dar nu se limitează la: starea mașinii (nouă sau la mâna a doua), cheltuielile de înmatriculare, cheltuielile de întreținere, combustibil și așa mai departe. Adună toate aceste sume și vei obține o cifră obiectiv. Hai, mai pune câteva sute de lei doar ca marjă pentru cazuri speciale. 

Începe să economisești 

În funcție de totalul obținut la punctul anterior și sursele tale de venit actuale, vei știi cât de tare va fi necesar să strângi cureaua. Pentru mai multă motivație poți chiar să-ți pui o poză a mașinii într-un loc în care-ți va atrage atenția. Așadar, poți începe să vinzi lucruri de care nu ai nevoie sau chiar să câștigi bani din joburi part time, dacă nu lucrezi deja. Pasul următor constă în reducerea cheltuielilor care nu reprezintă o necesitate. 

Aici se lovesc de un zid majoritatea proceselor de economisire. Dacă ești convinsă de importanța visului tău și de cât de multe ești dispusă să faci pentru el, atunci nu-ți va fi prea greu să faci o triere realistă, nu?

Abonament la cablu? Chiar te uiți așa de mult la televizor? Simți nevoia să fumezi în fiecare zi? E musai să comanzi din oraș de trei ori pe săptămână sau te descurci să gătești și singură? Și parcă nici atâtea haine nu trebuie să-ți cumperi mereu. Stabilește raportul de forțe între confort și vis și trage linie acolo unde consideri că poți face față. 

Câștigă mai mulți bani 

Dacă nu ești genul care să accepte să-și schimbe radical stilul de viață, singura soluție va consta în creșterea veniturilor. Dacă ești încă studentă și nu muncești, acesta este imboldul de care aveai nevoie. Un job part time se poate transforma de asemenea într-unul full time. Mai puțin timp va echivala de asemenea și cu mai puține cheltuieli. Dacă lucrezi deja, poți cere o mărire salarială, dacă ai și argumente în acest sens desigur, sau poți schimba cu totul domeniul de activitate pentru un salariu mai bun. 

De exemplu, industria de videochat poate reprezenta un mediu în care poți câștiga foarte bine, într-o perioadă relativ redusă de timp. Știm, n-ai auzit chiar cele mai bune lucruri despre videochat, dar majoritatea sunt jumătăți de adevăruri, deci de ce să nu vezi cu ochii tăi ce presupune o astfel de meserie? Un interviu nu te va costa nimic, ba chiar la m4m s-ar putea să-ți facă o mare plăcere să bei o cafea alături de fete. Și da, partea cu câștigurile serioase e foarte adevărată. 

Achiziționarea primei mașini nu trebuie să fie un proces care să te lase secătuită de puteri. Evident, mai depinde și de alegerile făcute. 

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!