Diverse

3 motive pentru care masina nu porneste

Unul dintre cele mai neplacute momente este atunci cand este necesar sa se ajunga rapid dintr-un punct in altul, dar masina nu porneste. Cum astfel de situatii neplacute apar, de obicei, in cele mai nepotrivite momente, soferii ar trebui sa isi ia masuri de precautie. 

Una dintre cele mai eficiente masuri este cea de inspectie tehnica periodica a autovehiculului, in urma careia se va observa stare de functionare a acestuia. Chiar si in aceasta situatie exista riscul ca motorul masinii sa nu porneasca, iar printre cele mai des intalnite cauze sunt: 

Baterie descarcata 

Una dintre principalele motive pentru care motorul masinii nu porneste este bateria auto, care este descarcata si nu mai furnizeaza energie necesara pentru a se produce scanteia care porneste intregul sistem. 

In acest caz, singura solutie este inlocuirea acumulatorului, insa este necesar sa se aleaga tipul potrivit din diversitatea de baterii auto disponibila pe piata. Pentru acest lucru se tine cont de dimensiunea bateriei si capacitatea motorului. 

Bujiile defecte 

Cele mai citite articole

O alta posibila cauza care impiedica motorul sa porneasca este prezenta unei defectiuni la una dintre bujiile masinii. Fie ca este vorba despre bujiile incalzite – care anunta un motor supraincalzit – fie ca bujiile sunt inegrite, cu urme de uzura, este necesar ca acestea sa fie inlocuite pentru ca motorul sa functioneze in conditii optime. 

Alternatorul are probleme 

Alternatorul contribuie la incarcarea bateriei auto, astfel ca daca acesta nu functioneaza corect, bateria nu este incarcata si, implicit, motorul nu poate porni. In cele mai multe cazuri, un alternator defect va fi semnalizat prin aprinderea unui martor in bord. 

In plus, exista si o serie de semnale care anunta o problema la alternator, de care soferul trebuie sa tina cont, cum ar fi bateria se descarca imediat dupa ce motorul a fost oprit, luminile din bord si cele ale farurilor palpaie, uneori fiind prezent chiar si un miros de ars. 

Cum cauzele pentru care motorul nu porneste pot fi multe, soferii ar trebui sa acorde atentie si altor aspecte legate de modul de functionare al masinii ori o pot duce direct in service pentru reparatii. 

Cele mai citite articole