Sanatate

Care sunt primele semne care arata ca ai nevoie de un aparat dentar?

Foarte putini oameni au dintii perfect aliniati, asa ca nu este de mirare ca multi apeleaza la tratamentul ortodontic pentru a-i indrepta. Un zambet frumos atrage privirile multora si orice persoana isi doreste sa arate ca cea mai buna versiune a ei. 

Printre semnele care apar atunci cand cineva are nevoie de un aparat ortodontic se numara dintii strambi sau inghesuiti, sunetele facute de maxilar in timpul mestecatului sau la momentul trezirii, dificultatea care apare in incercarea de a pronunta anumite cuvinte sau dificultatile provocate de folosirea atei dentare in preajma dintilor afectati. 

Cum iti dau seama daca un copil are nevoie de aparat dentar? 

Unor parinti le este destul de greu sa isi dea seama daca micutul lor are nevoie de aparat dentar, deoarece copiii nu stiu sa comunice problemele pe care le au. Alimentatia, igiena dentara si genetica pot afecta modul in care se vor dezvolta dintii. Totusi, exista cateva indicii pe care un adult le poate folosi pentru a-si da seama de ce are nevoie cel mic. 

Cele mai citite articole

Printre aceste indicii se numara respiratul pe gura, tendinta ca cel mic sa-si muste limba, cerul gurii sau interiorul obrazului, pierderea dintilor de lapte mult prea devreme sau mult prea tarziu, dintii care sunt strambi sau inghesuiti. Copiii care tind sa-si suga degetul sau sa foloseasca suzeta dupa ce au implinit varsta de doi ani vor avea si ei probleme. 

Ce trebuie facut dupa ce ai depistat aceste simptome la tine sau la copil? 

Primul pas ce trebuie facut dupa ce o persoana a descoperit ca are probleme cu dintii este sa se programeze la un consult cu un medic dentist. In timpul consultului respectiv vor fi discutate toate amanuntele cu privire la tratamentul ideal pentru problemele pacientului, precum tipul aparatului dentar, perioada in care va trebui sa fie purtat si pretul final. 

In concluzie, exista anumite semne care arata din timp daca un copil sau un adult are nevoie de tratamentul cu aparat ortodontic. Aceste semne nu trebuie ignorate, deoarece pot duce la tot felul de complicatii pe viitor. 

Cele mai citite articole