Lifestyle Moda Sanatate

6 secrete pentru o culoare care dureaza

Fie ca ai stat cateva ore pe scaunul din salonul de coafura, fie numai 30 de minute in fata oglinzii de acasa, iti doresti ca noua ta culoare de par sa reziste cat mai mult. Iti impartasim 6 trucuri numai bune de pus in practica.

1. Dupa fiecare spalare, foloseste un balsam


Motivul? Acesta face parul mai putin poros si ajuta la „captarea” culorii in interiorul firului de par. Ca sa intelegi mai bine, iti vom spune ca, in timpul procesului de vopsire, cuticulele firului de par se ridica, permitand vopselei sa intre in firul de par. Balsamul folosit dupa vopsire ajuta parul sa-si recapete stralucirea si sa fixeze culoare in firul de par. Astfel, culoarea dorita ramane intensa pentru mai mult timp, iar parul devine stralucitor si placut la atingere.


2. Foloseste sampoane si balsamuri special create pentru parul vopsit


Datorita compozitiei lor complexe, acestea protejeaza firul de par care a fost supus procesului de vopsire si, in acelasi timp, ajuta la mentinerea nuantei alese, conferindu-i stralucirea naturala pe care o iubesti atat de mult.


3. Respecta indicatiile!

Cele mai citite articole


Intotdeauna lasa vopseaua de par un interval de timp suficient (urmareste recomandarile de pe ambalaj) sau timpul indicat de testul suvitei). Nu clati niciodata vopseaua inainte de a fi trecut suficient timp pentru ca aceasta sa fi intrat in firul de par, pentru ca ai putea obtine o culoare neasteptata.


4. „Hraneste” parul cu ce-i place!


In fiecare saptamana, dupa ce te-ai spalat pe cap, aplica-ti o masca care sa asigure hidratarea si protectia parului. Mai ales in cazul in care acesta este foarte lung, subtire, uscat sau deteriorat.


5. Uita de apa fierbinte!


Alege sa te speli pe cao cu apa calduta nu fierbinte. Stilistii au aratat ca apa fierbinte face culoarea parului sa paleasca.


6. Nu te spala pe cap inainte de vopsire


Asteapta cateva zile dupa samponare, pentru ca uleiurile naturale ale scalpului sa se refaca. Ele vor ajuta la protejarea scalpului in timpul vospirii, dar si la mai buna fixare a culorii si distribuirea uniforma a acesteia pe firul de par.

Cele mai citite articole