Cariera Casa Ta Cuplu

Al saselea simt

Nu este vorba despre fim, ci chiar despre tine. Tu esti cea care are un ceva in plus fata de el, fata de ei. Intuitie feminina! Tu, femeia, ai un al saselea simt care te ajuta sa mergi pe marginea prapastiei fara sa aluneci, care te ajuta sa nu mergi pana la capat pe drumul gresit, care te ajuta sa stii ce hram poarta cei din jur, chiar daca ei iti arata altceva.

De unde vine?


Creierul uman este format din doua emisfere, dupa cum stii, fiecare avand treaba ei clara de facut. Specialistii pretind ca emisfera dreapta e responsabila cu partea sentimentala si cu capacitatea de abstractizare, iar emisfera stanfa, de gandirea practica si logica. Cu cat legatura dintre cele doua emisfere este mai buna, cu cat transmiterea informatiei dintr-o parte in alta se face mai bine, cu atat limbajul este mai fluent si nevoia de comunicare mai mare. Se pare ca- exista controverse inca- creierul femeii face aceasta circulatie mai usor decat in cazul barbatilor. Acesta este de fapt motivul pentru care femeile au acel ceva in plus care le face sa vorbeaza mai mult despre ele si sentimentele lor,care le face sa simta mai repede pericolul, care le face sa simta ce simt ceilalti, fara sa-si explice neaparat cum o face.

Ce este?

Cele mai citite articole


Este in primul rand un avantaj. Si se numeste, cel putin deocamdata, intuitie feminina. Barbatilor le este putin teama de ea. Si chiar daca multi il contesta, fara sa vrea tot tin seama de acest al saselea simt. Macar pentru a fi siguri ca mai tarziu nu vor regreta ca nu au crezut in el. Unei femei care spune cat se poate de ferm: „Nu pleci diseara cu avionul, pentru ca simt ca ceva nu e in regula”, nu-i poti aduce nici un argument contra. Cu atat mai putin unei femei care iti spune: „Cutare nu este un om in care sa ai incredere. Fereste-te de el!”.

Ce folos ai?


Foarte simplu. Daca stii sa te folosesti de intuitia cu care esti inzestrata, poti evita o multime de probleme profesionale si chiar sentimentale. Ii poti ajuta pe cei din jur si poti fi un partener de viata ideal. Poti fi un fel de mic clarvazator al familiei. Ai grija insa ca, de multe ori, te poti pacali. „Imi spune mie intuitia ca ai pe altcineva”. Este un gand, o fraza de care trebuie sa te feresti. In majoritatea cazurilor, nu intuitia iti spune asta, ci gelozia. Ca mai tot timpul in viata, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi nici in folosirea acestui simt atat de special. S-ar putea sa se „toceasca” mult prea repede!

Cele mai citite articole