Moda

6 trucuri care te ajută să pari mai suplă în orice situație

Chiar dacă îți iubești și îți accepți corpul exact așa cum este, uneori vrei să pari mai suplă și mai sexy. Bineînțeles că poți rezolva acest lucru prin alimentație echilibrată și sport, însă atunci când ai nevoie de un truc rapid, cele de mai jos pot funcționa de minune.

Iată cum să pari mai suplă în doar câteva secunde, fără diete-fulger, periculoase pentru sănătate!

1. Poartă încălțări cu toc sau platformă

Atunci când porți pantofi cu talpă înaltă, în special cu platformă sau tocuri înalte, picioarele tale capătă cu totul alt aspect decât atunci când porți pantofi sport sau balerini. Mușchii gambelor și cvadricepșii se activează, iar postura ta se modifică subtil, dar semnificativ pentru aspectul siluetei tale.

În plus, tocurile și platformele alungesc vizual picioarele, făcându-te mai suplă și mai înaltă în doar câteva secunde!

Așadar, dacă vrei să fii mai suplă și să ai o statură mai sexy, combină ținutele tale cu pantofi stiletto, sandale cu platoformă sau tocuri clasice, din piele. Vei obține efectul dorit imediat!

2. Poartă lenjerie modelatoare

O altă metodă extrem de eficientă pentru a părea mai suplă este purtarea unei lenjerii modelatoare, special create în acest sens.

Poți opta atât pentru un body, cât și pentru un chilot modelator, care îți va ascunde imediat imperfecțiunile și te va face să pari mai slabă și mai tonifiată. Efectul va fi vizibil instantaneu, cu minimum de efort!

Lenjeria modelatoare este eficientă mai ales pentru zona abdomenului și zona coapselor, însă întreg corpul va beneficia de un look proaspăt și tânăr, plus un efect plăcut de lifting.

3. Corectează-ți postura

Cele mai citite articole

Știai că postura afectează extrem de mult silueta? Dacă nu te-ai gândit la acest lucru până acum, încearcă să faci acest exercițiu simplu.

Așează-te în fața unei oglinzi, în profil. Trage umerii în spate, împinge pieptul în față, apoi încordează ușor abdomenul și îndreaptă coloana vertebrală. Ridică ușor bărbia și pășește cu încredere. Vei observa imediat cum devii mai înaltă și mai suplă, ca prin magie!

4. Accentuează-ți talia

Unul dintre cele mai des folosite trucuri, atât de designerii vestimentari, cât și de pasionatele de fashion, este accentuarea taliei. Odată ce vei adăuga ținutei tale o curea, un șnur sau o eșarfă în zona taliei, vei crea efectul de clepsidră.

Cu alte cuvinte, vei părea mult mai suplă, accentuând un mijloc subțire și distrăgând atenția privitorului de la zonele pe care ai vrea, mai degrabă, să le estompezi sau mișcorezi.

5. Alege ținute monocrome

Hainele te pot ajuta întotdeauna să creezi efecte diferite, fie că vrei să pari mai suplă, mai înaltă sau mai voluptuoasă. În cazul în care scopul tău este accentuarea unei siluete suple, evită să porți așa-zisele blocuri de culoare.

Mai exact, încearcă să abordezi ținute uni, în tonuri similare sau foarte asemănătoare, care se completează foarte bine. Stai departe de combinații precum bluză verde și fustă galbenă sau jeanși negri și top alb. Acestea „taie” corpul la jumătate, creând un efect opus celui dorit.

6. Accentuează-ți punctele forte și ascunde-le pe cele problematice cu ajutorul volumelor

Acest pas presupune să îți cunoști corpul suficient de bine încât să știi ce vrei să evidențiezi și ce dorești să ascunzi.

De exemplu, dacă ai o talie armonioasă, dar vrei să estompezi dimensiunile șoldurilor, poți purta fuste maxi, cu talie înaltă. Dacă ai un bust generos și vrei să-l diminuezi vizual, alege topuri simple, fără volane sau alte detalii, punând accentul pe zona picioarelor, cu ajutorul unor jeanși interesanți și a unor încălțări colorate.

În final, dacă vei aplica toate trucurile de mai sus, vei putea părea mai suplă cu minimum câteva kilograme, în orice context te-ai afla!

Cele mai citite articole