Diverse

Cum maresti durata de viata a unui brad de Craciun artificial

brad de Craciun artificial

Brazii artificiali sunt adesea folositi ani de-a randul.. ei rezista foarte bine in timp si au nevoie de ingrijire minima spre… zero. Totusi, chiar si asa, ei ajun sa se deterioreze dupa cativa ani. Cum poti avea grija de un brad de Craciun artificial? Iata cateva sfaturi..

Multe familii aleg un brad artificial pentru centrul decoratiunilor lor de Craciun. Are sens din punct de vedere economic si este mai bine pentru mediu. Cu toate acestea, dupa 11 luni de la depozitare, este posibil ca bradul sa fi acumulat o cantitate neatractiva de praf, murdarie si resturi. Pentru a preveni introducerea alergenilor nesanatosi in casa ta, incepe sarbatorile de Craciun cu o noua traditie, curatarea anuala a pomilor.

Aspira sub bradul de Craciun

Inainte de a incepe curatarea, asezati copacul in picioare si deschideti ramurile. Apoi, infasurati o foaie veche in jurul fundului pomului pentru a contine toata murdaria si resturile care se pot desprinde ca urmare a procesului de curatare.

Odata ce ati pus foile in loc si sunteti sigur ca bradul este asigurat, plasati o scara foarfeca langa baza. Inlocuiti duza aspiratorului, inlocuind accesoriul standard cu peria de tapiterie. Tinand peria la aproximativ 1 sau 2 inci (2,54 sau 5,08 cm) distanta de brad, indepartati-o. Incepeti de sus, urmandu-i forma in jurul sectiunii de sus si apoi treceti in jos la urmatorul grup de ramuri.

Daca aspiratorul este un model mai mic, puteti peria usor ramurile fara a deteriora pomul. Dupa ce ati curatat trunchiul, opriti aspiratorul si scoateti cu grija foaia de sub copac. Scoateti foaia si agitati-o puternic pentru a indeparta orice reziduu si apoi spalati-o ca de obicei.

Sapun si apa

Cele mai citite articole

Daca nu sunteti confortabil cu ideea de a aspira copacul, il puteti curata si alfel. Inainte de a incepe, verificati si asigurati-va ca luminitele din brad de Craciun sunt deconectate. Apoi, pune sampon pe fundul unei galeti si umple cu apa calda.

Umeziti o carpa fara scame, cum ar fi un scutec pentru copii sau un tricou vechi si scurgeti excesul de lichid. Aplicati panza umeda pe ramurile bradului de Craciun, spaland usor orice murdarie sau praf. Incepeti din partea de sus a copacului si lucrati intr-o forma circulara, miscandu-va progresiv in jos pana cand ajungeti la ramurile inferioare.

Alte metode

Daca aveti un brad de Craciun artificial vechi si fragil, curatarea acestuia va necesita o atingere delicata. Ai putea incerca metoda de aspirare cu un aspirator portabil mic.

Sau, sufla praful din ramurile copacilor cu un uscator de par sau aer comprimat pe care le vand in departamentul de electronice.

Cu toate acestea, deoarece nu exista nici o punga pentru a prinde praful, ar putea deveni foarte murdar. In plus, periati usor ramurile de brad artificial cu un duster sau frecati-le cu o carpa de praf sau o carpa umeda, avand grija sa evitati orice zona de decorare permanenta.

Cutia de depozitare

Cand il strangi, ai grija ca bradul artificial sa fie depozitat intr-o cutie incapatoare si daca nu mai ai la dispozitie cutia lui originala, poti gasi o cutie oarecum mai larga, in care sa incapa pomul fara a fi stranse excesiv ramurile sale. Evita sa il depozitezi nestran pentru ca ramurile se pot indoi si chiar rupe. Pastrat corect, un brad de craciun artificial de la BraziCraciun.net poate fi prieten de nadejde si 15 ani de zile, in functie de cum ai grija de el. Daca si tu esti un fan al brazilor artificiali si ai unul de care trebuie sa ai grija, ia in calcul sfaturile de mai sus si te vei putea bucura de el, mult timp!

Cele mai citite articole