Cuplu

Avantaje si dezavantaje pentru intalniri matrimoniale online

Dating-ul online si site-urile de matrimoniale nu mai reprezintanici pe departe un subiect tabuu in zilele noastre, iar statisticile vin sane confirme acest lucru: aproximativ 40 de milioane de oameni utilizeaza aplicatii si site-uri pentru intalniri matrimoniale.

Suntem in zilele in care tehnologia ne insoteste la fiecare pas, fiind aproape in permanenta conectati la social media. De ce nu am putea sa ne gasim si jumatatea tot in mediul online? Există, insa, ca in orice alt domeniu, avantaje si dezavantaje ale acestui proces.

Avantaje ale intalnirilor matrimoniale

1. Un procent de aproximativ 40% din populatie au incercat deja intalnirile matrimoniale online

Daca iti este teama ca lumea va lua in ras faptul ca ai incercat sau vrei sa incerci un site de intalniri matrimoniale, trebuie sa stii ca nu esti singurul: aproximativ 40% din persoane au incercat deja acest proces.

2. Una din cinci relatii incepe online

Ramanem tot pe partea de statistici: una din cinci relatii a luat nastere in mediul online. Traim intr-o eraa digitalizarii, intr-o perioada in care in aproape orice domeniu utilizam site-uri si aplicatii pe laptop sau telefon mobil. Astfel, exista multe variante de a intalni si a construi o relatie de lunga durata in mediul online.

3. Pe site-urile de intalniri matrimoniale, poti lua legatura doar cu persoanele care corespund cerintelor tale

Cele mai citite articole

Cu ajutorul acestor site-uri, poti pur si simplu „filtra” persoanele cu care doresti sa intri in contact, tinand cont de criteriile tale in ceea ce priveste partenerul ideal. Cu o singura privire pe profilul unei persoane, iti dai seama daca se potriveste sau nu cu ceea ce iti doresti.

Dezavantaje ale intalnirilor matrimoniale

1. Este un spatiu cam aglomerat

Da, site-urile de intalniri matrimoniale au devenit, in zilele noastre, un spatiu destul de aglomerat, motiv pentru care poate aparea problema „pierderii in multime”. Aici este important si modul in care iti construiesti tu profilul, dar si modul in care profilele persoanelor pe care le urmaresti sunt construite.

2. Exista si persoane care nu dezvaluie date reale

Unul dintre cele mai importante dezavantaje ale site-urilor de intalniri matrimoniale este reprezentat de faptul ca sunt persoane care nu introduc chiar datele reale. Persoanele tind sa minta in legatura cu virsta reala, inaltime, greutate, aspect fizic sau venitul obtinut.

3. Este destul de dificil sa iti alegi perechea potrivita fara o interactiune umana

Dating-ul online nu este chiar in regula atunci cand relatia se desfasoara doar prin intermediul unui ecran, fara o interactiune umana directa. Psihologii ne avertizeaza in acest sens ca„discutiile mediate prin intermediul calculatorului, pot fi artificiale si lipsite de emotie”.

La fel ca intalnirile din mediul fizic, intalnirile matrimoniale online pot fi dificile si vor exista intotdeauna avantaje si dezavantaje in acest proces. Daca programul de lucru iti este destul de incarcat, si nu iti permite foarte mult timp pentru socializare, aceasta modalitate iti permite sa„strecori” conversatii cu persoane de care esti interesat in timpul programului de lucru, indiferent de cat de aglomerat este acesta.

Cele mai citite articole