Sanatate

Beneficiile implantului dentar într-o singură zi 

În cazul în care ai pierdut mai mulți dinți, este posibil să te gândești că proteza dentară mobilă este singura soluție care ți-a mai rămas. Chiar dacă a reprezentat o soluție viabilă pentru o lungă perioadă de timp, nu e nevoie să apelezi la această variantă dacă nu te face să te simți confortabil. În prezent, există soluția implantului dentar pentru a remedia chiar și situații destul de avansate de deteriorare a danturii. Iată care sunt beneficiile asociate acestei soluții.

1. Un timp mic de așteptare 

Atunci când au de implanturi, majoritatea pacienților se gândesc la un proces îndelungat, care se extinde luni de zile, timp în care vei fi cel puțin la fel de știrb ca înainte. Din fericire, nu mai este cazul. Cu ajutorul tehnologiei moderne, poți beneficia de dinți ficși în 24 ore astfel încât să poți zâmbi cu încredere, oriunde ai merge și indiferent de situațiile sociale la care ești expus. 

Pentru a avea așteptări realiste, trebuie să precizăm că procesul de realizare a implantului dentar într-o singură zi presupune o consultație multidisciplinară prealabilă, cu efectuarea unor investigații complexe de tipul unui CT, pentru confirmarea faptului că ești un candidat potrivit pentru această intervenție și pentru a face un plan de lucru detaliat. Ulterior, se realizează o programare în cadrul căreia se fixează implantul și coroana provizorie, care remediază din punct de vedere estetic și funcțional cavitatea bucală. În sfârșit, după vindecarea completă, se poate aplica proteza fixă definitivă. 

2. Recuperarea imediată a funcțiilor deteriorate de pierderea dinților

Golurile dentare au o serie de consecințe care nu pot fi ignorate: dinții rămași sunt predispuși la a se deplasa, sunt mai expuși apariției cariilor, iar gingia este mai predispusă la infecții. 

Cu ajutorul implanturilor efectuate într-o singură zi, o sesiune de lucru îți permite să părăsești cabinetul medicului având un aspect sănătos al danturii. O parte dintre riduri se atenuează sau dispar, procesul de masticație se poate desfășura în mod adecvat, dificultățile de vorbire dispar, astfel încât pacientul se bucură de o îmbunătățire semnificativă a situației în doar câteva ore.

3. Intervenția presupune manevre minim invazive, prin comparație cu alte soluții 

Implantul dentar efectuat într-o zi este mai puțin agresiv pentru organism decît metodele clasice de implant. Nu este necesară efectuarea unor intervenții ample la nivel gingival, nu e necesară efectuarea unei grefe de os, recuperarea pacientului este mai rapidă, iar programul zilnic suferă mai puține întreruperi. 

Evident, luând în considerare toate aceste aspecte, și riscul de apariție a complicațiilor este mai mic decât în cazul altor proceduri. 

4. Oferă o îmbunătățire estetică semnificativă și de durată

Implantul realizat într-o singură zi îți pune la dispoziție, mai întâi, un set provizoriu de dinți cu un aspect natural, fabricați din materiale foarte rezistente, care îți permit să te bucuri de alimentele pe care obișnuiai să le eviți. Aspectul și funcția identice celor ale dinților adevărați îți oferă încrederea în sine și optimismul necesare unei recuperări rapide și complete.

Să nu uităm că implanturile dentare sunt gândite să dureze o viață întreagă. Sub îndrumarea și monitorizarea periodică a unei echipe de specialiști, te poți bucura de investiția de oment pentru o lungă perioadă de timp. 

5. Impactul psihologic este semnificativ mai mic decât în cazul protezei mobile

Montarea unei proteze mobile nu este o perspectivă pe care să o aștepte cineva cu nerăbdare sau cu bucurie. Pe de altă parte, implantul efectuat într-o zi permite, dacă e nevoie, înlocuirea întregii danturi cu o soluție confortabilă, cu un aspect absolut natural și care nu necesită utilizarea zilnică a adezivilor.  

Implantul într-o singură zi este un progres semnificativ în materie de protetică dentară. Discută cu un specialist în domeniu pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru această procedură.