Sanatate

Cât costă rinoplastia și ce presupune?

A afla cât costă rinoplastia exact, este imposibil. În cel mai bun caz, centrele medicale arată costul mediu al rinoplastiei, fără a uita să sublinieze că plata finală este formată din volumul total de muncă și complexitatea procedurii. Adăugă la acesta tariful injectărilor și, bineînțeles, remunerația medicului și anestezistului. Cu cât statutul de specialist este mai mare, cu atât va costa mai mult și în final, nu există rinoplastie ieftină. Totuși, la clinica Dr. Radu Panțuru prețul pentru operația de rinoplastie începe de la 3500 de euro, iar costul injectărilor cu acid hialuronic pentru corectarea imperfecțiunilor nazale începe de la 300 de euro.  De cele mai multe ori, în preț sunt incluse și serviciile adiacente, adică consultația înainte de operație, anestezia, operația de rinoplastie, internarea, dacă este cazul, serviciile post operație.

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia sau intervenția chirurgicală pentru schimbarea formei nasului  este una dintre cele mai frecvente și efectuate operații în domeniul chirurgiei plastice și estetice. Această operație modifică nu numai forma nasului, ci și raportul său cu fața pacientului. Nasul este partea cea mai centrală și mai vizibilă a feței și un factor important pentru armonia și proporționalitatea sa. Rinoplastia poate schimba forma nasului, poate elimina cocoașa nazală, poate regla vârful, lățimea nărilor, unghiul și raportul dintre vârful nasului și buza superioară, și de asemenea, poate îmbunătăți respirația nazală și curbura septului nazal. Adică, rinoplastia se efectuează atât din motive estetice, cât și din motive funcționale (medicale).

Când poate fi făcută rinoplastia?

Cele mai citite articole

Cea mai potrivită vârstă pentru această operație este după 17-18 ani, când creșterea oaselor nazale este completă. Cu toate acestea, rinoplastia rămâne una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale din chirurgia plastică și estetică. Fie că este întreprinsă din motive estetice sau medicale, trebuie tratată cu mare grijă și responsabilitate.  Consultația postoperatorie  este primul pas și o parte foarte importantă a procesului de construire a unui nou nas. Dorința pacientului și punctul de vedere al chirurgului plastic în cazul specific, sunt analizate după ce s-a decis ce anume să se facă.

Operația se efectuează la clinica Dr. Radu Panțuru, după pregătirea preliminară a pacientului (analize de sânge, ECG și consultarea unui cardiolog), cel mai adesea sub anestezie generală. Inciziile se fac în interiorul nărilor, astfel încât să nu rămână cicatrice, se efectuează acțiunile necesare, care ajustează lungimea, lățimea, îndepărtează cocoașa, îngustează nasul și așa mai departe pentru a obține rezultatul planificat.

După operație sunt plasate în nări două tampoane și în final o atelă de ipsos, care rămâne pentru a menține forma nasului timp de 7-10 zile. Tampoanele sunt îndepărtate în a treia zi, iar atela – în a 9-10-a zi. Durerea după operație este nesemnificativă și este oprită cu analgezice. Există diverse vânătăi și umflături, care dispar în a zecea sau a douăsprezecea zi. Durata operației este diferită, în funcție de gravitatea cazului, dar în medie 1-2 ore. Revenirea la munca de zi cu zi are loc după aproximativ 2 săptămâni și poți face activitate fizică și fitness în 4-5 săptămâni. Se poate spune că prețul rinoplastiei nu este foarte mare, având în vedere complexitatea operației în sine.

Cele mai citite articole