Diverse

Ce faci dacă simți miros puternic de gaz?

Utilizarea gazului natural este o opțiune sigură și economică pentru gătit, pentru încălzirea apei și a locuinței. Există multe aparate de încredere pe piață în ziua de astăzi care, dacă sunt montate de un instalator de gaz autorizat, vor funcționa eficient și vor necesita întreținere relativ redusă pentru anii următori.

 Știi ce să faci dacă simți miros puternic de gaz?

Exploziile sau accidentele cauzate de scurgerile de gaze îi pot lăsa pe unii oameni confuzi și puțin îngrijorați. Deci, ce faci dacă simți miros de gaze în casa ta? Aceste sfaturi ar trebui să te ajute.

Nu porni niciun întrerupător, inclusiv întrerupătoarele de lumină. Oprește cuptorul sau aragazul și nu aprinde nimic, cum ar fi chibrituri sau țigări.

Aerisește casa. Deschide imediat ferestrele și ușile exterioare pentru a permite dispersarea gazului cât mai repede posibil.

Localizează contorul de gaz, oprește gazul. Nu ești sigur unde este contorul? Sună la distribuitorul tău. de gaz dacă ai nevoie de ajutor pentru localizarea acestuia.

Evacuează locuința

Apelează la furnizorul sau distribuitorul de gaze naturale. Numerele de telefon de urgență se regăsesc pe facturile lunare de gaze 

Cere ajutor ajutor specializat

Nu încerca să rezolvi singur problema – solicită imediat ajutor calificat corespunzător.

Toate reparațiile la liniile de gaz  trebuie să fie efectuate în conformitate cu reglementările locale, de către un instalator autorizat acolo unde este necesar sau de către compania locală de gaze.

De asemenea, s-ar putea să te simți rău ca urmare a unei scurgeri de gaz.

Simptomele includ: 

·   Senzație de amețeală

·   Leșin

·   Greață

·   Dureri de cap

Dacă suferi de aceste simptome și suspectezi o scurgere, ar trebui să ieși imediat afară. Dacă te simți mai bine în aer curat, ai putea suferi efectele unei scurgeri de gaz.

Gazul natural este de fapt insipid și inodor. Mirosul care poate însoți gazul natural este un aditiv numit mercaptan. Acest lucru este adăugat în mod intenționat, astfel încât oamenii să poată mirosi o scurgere de gaz. 

 Dacă vrei să iei și mai multe măsuri de siguranța,  instalează un detector de gaz natural acasă. Există o serie de companii care oferă acest serviciu.

Sfaturi privind siguranța gazelor

·   Toate aparatele pe gaz trebuie  întreținute și verificate în mod regulat cu ajutorul unui instalator specializat în condiții de siguranță.

·   Nu utiliza aparate pe gaz care crezi că nu funcționează corect.

·   Asigură-te că sistemele de ventilație, grilele sau coșurile de fum exterioare nu sunt acoperite sau blocate.