Diverse

Mânăstiri și lăcașuri de închinare cu icoane făcătoare de minuni cu Maica Domnului

Nu există credincios care să se fi rugăm Maicii Domnului și care să nu fi primit alinare la durerile sale. Singură, dar de cele mai multe ori cu Pruncul în brațe, icoana Sfintei între Sfinți, ne ajută să ne calmăm, să ne liniștim, să ne ostoim durerile și ne luminează sufletul, mintea și trupul. Poate tocmai că este atât de binecuvântată, imaginea Maicii Mântuitorului este prezentă în mai toate casele românilor.

La loc de cinste în fiecare locuință, către ea ne îndreptăm ruga în clipele de mare nevoire pentru suflet și trup. Iar atunci când mergem în pelerinaje, căutăm acele lăcașuri sfinte în careicoana Maicii Domnului săvârșește minuni, având credința nestrămutată că ea ne va ajuta să trecem cu bine peste orice încercare, mijlocind iertarea noastră în fața Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh.

Pelerinaj virtual prin mânăstirile și lăcașurile de credință în care icoana Maicii Domnului înfăptuiește minuni

De vei ajunge în zona Clujului, atunci nu ocoli mânăstirea Nicula, pentru că aici se găsește icoana binecuvântatei Maici care a lăcrimat pentru noi, oamenii. Timp de 26 de zile, în 1699, această icoană în care este înfățișată Maica cu Pruncul (care a fost pictată în 1681) a lăcrimat pentru poporul necăjit de credincioși. De-a lungul timpului, stau mărturie zecile de cazuri de vindecare miraculoasă de boli incurabile, care, cu ajutorul acestei icoane au fost săvârșite de Maica Sfântă.

Cele mai citite articole

Atunci când vei pași peste pragul acestei mănăstiri zidite în secolul XIX pe locul în care a fost ridicată la 1326 o bisericuță din lemn, închină-te și roagă-te Maicii pentru tine și ceilalți. Mergi și ascultă și povestea mânăstirii și vizitează și muzeul pentru că vei afla lucruri interesante despre istoria acestui loc și despre icoana făcătoare de minuni!

În Prahova, în localitatea Ghiughiu, se găsește o altă mânăstire în care o icoană a Maicii Domnului face minuni. Ridicat în 1866, acest lăcaș de credință adăpostește icoana Maicii cu Pruncul Iisus binecuvântând (se mai numește și Siriacă, pentru că a fost adusă pe aceste locuri din Siria). Printre cele mai cunoscute minuni săvârșite de această icoană se numără cele legate de nașterea de copii și de minunate vindecări ale unor probleme grave de sănătate. Tot aici se mai găsește și un izvor cu puteri tămăduitoare, din care mulți credincioși își iau apă spre a le alina durerile și necazurile.

Lista locurilor sfinte în care icoane ale Maicii Domnului oferă binecuvântare credincioșilor și îi ajută în diverse probleme este una foarte lungă. Printre acestea amintim Nămăiești, Cernica, București (bisericile Colțea, Grădina Icoanei, Blănari, Schitul Darvari, Zlătari, Olari, Sf. Elefterie, Rusă și Plumbuita), Caraiman, Frâncești, Crasna, Ostrov sau Lainici. Orice credincios poate să caute aceste locuri spre a se închina înaintea acestor icoane și pentru a rosti rugăciuni și spre a aduce mulțumiri celei care veghează asupra noastră – Maica Domnului.

Sursă: https://ikonopis.bg/

Cele mai citite articole