Diverse

Ce usi de interior se potrivesc unei amenajari clasice?

Cand vine vorba despre amenajarea interioara a locuintei, oamenii pot alege un design care se potriveste unui anumit stil, cele mai populare in ultimii ani fiind stilul minimalist si cel modern, care au si similitudini. 

Exista insa o categorie de oameni care sunt fideli stilului clasic, astfel ca isi doresc si propria locuinta sa reflecte acest stil. Daca alegerea pieselor de mobilier pentru o amenajare clasica a unei locuinte nu pune mari dificultati, usile de interior pot reprezenta o provocare. 

Modele de usi potrivite stilului clasic 

Printre caracteristicile stilului clasic se remarca eleganta si rafinamentul obtinute cu ajutorul unei pardoseli din lemn masiv, care poate fi acoperita cu covoare mari, din lana sau bumbac. De asemenea, mobilierul este unul de buna calitate, dispus astfel incat sa se creeze un echilibru, iar elemente ale antichitatii sunt regasite fie la picioarele sau spatarele mobilierului, fie pe pereti sau chiar pe tavan. 

Prin urmare, modelele de usi de interior care se potrivesc unei astfel de amenajari pot fi fie unele vintage, recuperate din locuinte burgheze vechi, fie usi albe simple sau cu un model similar profilelor decorative de pe pereti. 

In acest caz, gama de usi de interior Porta Doors poate fi sursa de inspiratie si de cumparare a usilor in modelele potrivite, mai ales cele de culoare alba, care se vor integra simplu si usor in design. Acest lucru se datoreaza si paletei cromatice specifice stilului clasic, preferate fiind cele neutre, precum gri, crem, bej sau nisipiu, dar care pot fi combinate si cu nuantele pale ale culorilor roz, verde, galben sau albastru. 

Cei care isi doresc sa accentueze anumite zone ale incaperii sau casei, se pot folosi de accentele metalice, cum este auriul. Iluminatul este si el in ton cu opulenta pe care o emana restul elementelor amenajarii, cel mai des fiind folosite candelabrele din cristal sau lustrele din sticla. 

In concluzie, stilul clasic ales pentru amenajarea unei case poate fi unul costisitor, unul dintre avantaje fiind pretul accesibil pe care il au usile de interior de la Porta Doors.