Diverse

Cum reusesc parintii sa faca fata dorintelor celor mici la fiecare inceput de an scolar?

De fiecare data cand copiii revin la scoala dupa o perioada lunga de timp, isi dau seama ca au nevoie de diferite instrumente scolare pentru a-si desfasura activitatea. In functie de clasa in care se afla elevul, s-ar putea sa aiba nevoie de un numar diferit de rechizite. 

Cum stii de ce rechizite are nevoie copilul tau? 

In fiecare an apar noi rechizite scolare. Caietele, cartile pixurile sunt doar o parte din obiectele pe care orice elev trebuie sa le aiba. La aceste rechizite se mai adauga si altele, in functie de materiile pe care le mai are elevul, precum un compas specific orelor de matematica, sau un caiet de muzica unde poate scrie toate notele muzicale. 

Mai intai de toate, parintii au nevoie de o lista de cumparaturi. In cazul in care un profesor are niste cerinte specifice, aceste detalii trebuie notate tot pe lista de cumparaturi, pentru ca adultul sa tina cont de ele. 

Cele mai citite articole

Pentru a separa lucrurile de care copilul chiar are nevoie la scoala si cele care nu sunt esentiale, dar pe care si le-ar dori, se pot face doua categorii. Astfel, dupa ce au fost achizitionate toate obiectele necesare, cel mic poate alege cateva rechizite cu personaje din desenele animate preferate. 

Sfaturi pentru parintii micilor artisti 

Pentru copiii cu simt artistic, lucrurile se complica. Nu mai este suficient un simplu bloc desen cu cateva carioci. Niciun parinte nu vrea sa fie motivul pentru care copilul lor si-a pierdut creativitatea, asa ca majoritatea ii sustin sa faca ce le place. 

Adultii care vor sa-si invete copiii sa se concentreze mai bine pot opta pentru achizitionarea unor carti de colorat pentru acasa. Chiar daca nu au la fel de multa libertate ca atunci cand folosesc un bloc de desen, tot isi vor putea antrena creativitatea prin combinarea diferitelor culori pe care le au la indemana.  

Prin urmare, parintii care urmeaza sa investeasca in diferite rechizite pentru scoala, trebuie sa-si pregateasca un plan inainte de a pleca la cumparaturi pentru a nu avea parte de surprize neplacute. 

Cele mai citite articole