Lifestyle

Cele mai frecvente motive sa apelezi la liposuctie

Daca iti doresti sa iti recapeti silueta de invidiat si nu reusesti sa slabesti prin sport sau prin dieta, poti apela la operatie liposuctie. Operatia de liposuctie sau lipoaspiratie consta in indepartarea grasimii in exces din diverse parti ale corpului, mai ales in cazul in care surplusul nu poate fi eliminat prin cure de slabire.

Prin introducerea unor tuburi subtiri atraumatice, cunoscute si sub denumirea de canule, se vor face mici incizii la suprafata pielii si se vor aspira depozitele de grasime.

Exista o serie de reguli de respectat inainte si dupa operatia de liposuctie, iar toate acestea vor fi discutate cu medicul de specialitate. Exista de asemenea mai multe tipuri de liposuctie, de la cea clasica pana la cea cu ultrasunete Vaser.

Liposuctia clasica se defineste prin introducerea unei canule sub piele si extragerea grasimii cu un aspirator medical special. Prin manevrarea canelui in ambele directii, aspiratorul va scoate toate celulele gresoase si astfel se va reduce volumului de grasime. Solutia folosita pentru operatie liposuctie este un lichid salin, alcatuit din epinefrina si lidocaina. Cunoscuta si sub numele de liposuctie tumescenta, aceasta consta in anestezierea zonei in care se introduc canulele si introducerea substantelor anestezice precum lidocaine si epinefrina. Printr-o astfel de interventie se va evita anestezia generala.

Cel mai adesea liposuctia clasica este recomandata pentru zonele mai mari ale corpului, aceasta fiind foarte eficienta pentru indepartarea unor cantitati mari de grasime.

Pe de alta parte, liposuctia vaser se foloseste in zonele mai delicate ale corpului si consta in topirea grasimii inainte de a o elimina. Prin vibratia ultrasunetelor, canula clasica este inlocuita si celulele gresoase sunt eliminate cu usurinta. O astfel de procedura prezinta avantajul lipsei durerilor sau reducerea acestora, reducerea umflaturilor si a sangerarilor si posibilitati de recuperare mai rapida.

La finalizarea liposuctiei, inciziile vor fi cusute si pacinetul va imbraca un materia de compresie pentru a asigura mentinerea unei forme normale a corpului. Este foarte probabil ca dupa operatie sa apara anumite umflaturi, insa recuperarea se va face complet dupa cateva luni si atunci pacientul se va bucura de rezultate.

Cele mai citite articole

Cele mai comune zone in care se efectueaza liposuctia sunt: zona abdomenului, flancurilor, coapse, fese, brate, fata si gat si se poate discuta chiar si despre gambe sau glezne. Chiar daca nu este o procedura indicata pentru slabit, totusi se observa o scadere in greutate.

Foarte adesea se apleaza la liposuctie pentru a indeparta grasimea de pe abdomen si pentru obtinerea unei stari de spirit mai placute. Chiar daca uneori scopul urmarit nu este acela de a obtine un abdomen plat, extragerea cantitatii in exces de grasime poate fi un prim pas pentru un corp mai frumos.

In multe cazuri interventia de liposuctie se efectueaza impreuna cu alte operatii estetice, de tipul abdominoplastiei sau al liftingului facial. Astfel se corecteaza cu o singura ocazie mai multe parti ale corpului si se obtine o imagine cat mai perfecta a siluetei.

Pe langa nevoia de a avea un aspect cat mai atragator, liposuctia este recomandata si in tratarea diverselor conditii medicale, de tipul tumorilor grase benigne sau tulburarile de metabolizare a grasimilor. De asemena, se mai poate folosi impotriva transpiratiei excesive in zona axilelor.

In ceea ce priveste perioada de recuperare, dupa finalizarea operatiei de liposuctie nu este necesara spitalizarea daca nu s-au extras cantitati mari de grasime.

Pentru a face o astfel de interventie in conditii optime, este important ca pacientul sa aiba o greutate corporala normala si sa nu sufere de probleme cronice de sanatate. De asemenea, daca pacientul este nefumator, sansele de succes sunt mai mari. Pentru persoanele care sufera de obezitate nu se recomanda aceasta operatie.

Din fericire, primele rezultate dupa liposuctie sunt vizibile imediat, iar pe masura ce pielea isi revine imbunatatirile estetice sunt din ce in ce mai usor de observat.

Pentru a primi mai multe informatii despre liposuctie pret si lipoaspiratie, te invitam la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet. Dr. Eugen Turcu si echipa sa iti vor oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a obtine o silueta superba.

Cele mai citite articole