Lifestyle

Criterii în alegerea celui mai potrivit curs de engleză pentru copilul tău

Limba engleză este în prezent o limbă de circulație universală, cum erau limba greacă sau latina pentru lumea antică. Este utilizată în tot ce înseamnă tehnologie, medicină, artă, mediu de afaceri, învățământ superior, iar cunoașterea ei a devenit aproape obligatorie la angajare. Este, cu alte cuvinte, cheia prin care se pot deschide oportunitățile în varii domenii.

Realitatea aceasta durează de ani buni și nu pare să se modifice prea curând, iar                    părinții se află în căutare de soluții care să le faciliteze copiilor învățarea acestei limbi străine.

Și, pentru că demersul poate deveni dificil, ți-am pregătit mai jos câteva criterii de urmat în alegerea celui mai potrivit curs de engleză pentru cei mici.

Calitatea predării

Acest aspect este primul în ordinea importanței pentru caracterizarea unui curs, secondat de disponibilitatea unui suport de învățare suficient de complex și cuprinzător. Probabil cel mai important criteriu în alegerea unui curs de limbă engleză este calitatea metodei de predare și a examinării, care determină în mod direct rapiditatea asimilării acestei limbi. Va fi necesar, de pildă, să identifici acele cursuri de limba engleză pentru adolescenți special create pe nivele de cunoaștere. Scopul lor este de-a ajuta elevii sa acumuleze cele mai bune informații, pentru a putea promova examenele de certificare de nivel.

Reputația instituției

Aceasta este relevată atât de rezultatele cursanților la examenele de certificare, cât și de opiniile exprimate de aceștia și de către părinți, despre calitatea procesului educațional. Lucrurile pot deveni și mai serioase atunci când miza nu este neapărat extinderea cunoștințelor, ci necesitatea accederii la studii superioare sau la un loc de muncă mai bun. Va fi util, cu alte cuvinte, să găsești acel loc unde studiul individual să fie prețuit, bine conturat și promovat. Un alt punct de luat în calcul și care poate veni ca un avantaj este ca instituția să fie și un centru autorizat GOLD, fapt care îi permite și organizarea de examene Cambridge.

Prețul cursului

Cele mai citite articole

Este un alt criteriu deosebit de important, mai ales în contextul unor resurse financiare limitate. Printr-o atentă verificare, un studiu al ofertelor disponibile pe piață și achiziționarea mai multor cursuri sau module de curs, se pot obține beneficii financiare deloc de neglijat. Este esențial, așadar, să știi ce vrei și unde să cauți, astfel încât copilul să aibă acces la informații de calitate și la metode performante de predare.

Durata cursului

Cu toate că poate părea un criteriu irelevant, durata cursului este deosebit de importantă, mai ales într-o vreme în care „time is money”. Reușita în asimilarea rapidă a limbii și promovarea într-un timp relativ scurt a examenelor de certificare de nivel denotă o structură de calitate a programei de învățare a limbii și un sistem rapid și eficient de asimilare.

Oportunități online

Posibilitatea de-a beneficia de suport online sau chiar de cursuri prin intermediul aplicațiilor de tip videoconferință reprezintă un atu excelent în epoca modernă. Într-o perioadă în care amenințarea transmiterii unor boli a devenit o realitate, posibilitatea de-a învăța prin interacțiune cu profesorul și cu ceilalți în mediul online este un criteriu foarte important.

Prin urmare, internetul poate fi un instrument esențial de lucru, prin intermediul căruia cursanții primesc atât datele necesare absolvirii, cât și o platformă performantă de studiu.                                                                                                                                                                                       

Cunoașterea limbii engleze poate aduce foarte multe beneficii și avantaje pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă. Un loc de muncă mai bine plătit, mai ales în contextul apartenenței la piața comună, a interacțiunilor companiilor autohtone și a instituțiilor cu parteneri din afara țării, face parte din normalitate.

În plus, posibilitatea de-a urma cursuri online cu predare în limba engleză și accesul la materiale de lucru disponibile doar în această limbă pot crea un real context de succes, dacă furnizorul este de încredere.                                                                  

Cele mai citite articole