Diverse

Cum alegi cel mai potrivit model de generator de curent pentru casa ta?

Expertii alarmeaza in mod constant despre incalzirea globala. Curentii de frecare provoaca furtuni puternice, precipitatii abundente si vanturi puternice in orice moment al anului. Actiunea acestor forte rup adesea liniile electrice. Viziunea de cateva zile fara electricitate poate fi inspaimantatoare. Eliminarea si repararea oricarei daune dureaza de obicei destul de mult timp, iar tensiunea de retea este esentiala in acest moment. 

Putem a nu te afla in situatia de a nu beneficia de electricitate, poti lua in calcul achizitionarea unor generatoare de curent. Cu ajutorul acestora, vei evita de exemplu, dezghetarea frigiderului, o incalzire ineficienta sau o lipsa de iluminare. Avand o centrala portabila, vei creste nivelul propriei sigurante si confortul vietii in situatii critice.

De ce merita sa detii propriul generator de curent?

Un generator de energie electrica poate fi util tuturor – pe un camping, pe un teren de agrement sau intr-un garaj care nu este conectat la electricitate. Un generator de energie va fi util in multe situatii. Il vei lua cu tine in gradina, unde nu exista energie electrica, pentru a putea folosi unelte electrice si alte echipamente. Dar te va salva si in caz de esec. Cand brusc nu exista electricitate, conectezi iluminarea, un frigider, un computer, un sistem de alarma si alte dispozitive necesare la generator. 

Gama larga de generatoare de energie include:

  • Grupuri electrogene pe benzina cu motoare in doi si patru timpi. Acestea din urma sunt mai eficiente, dar costa mai mult.
  • Generatoarele diesel sunt mai economice – consuma jumatate din combustibil decat cele pe benzina.
  • Generatoarele cu gaz lichid , adica GPL, ard cel mai mult , dar pana acum este un combustibil destul de ieftin, mai ieftin decat benzina si titeiul.

Ce generator de curent sa alegi?

O selectie foarte mare de generatoare face dificila decizia de achizitie. In primul rand, este necesar sa raspunzi la urmatoarele intrebari: ce dispozitive vor fi alimentate de generator si cat de des si unde vor fi utilizate.

Pentru o utilizare ocazionala pe un teren sau in vacanta, este suficient cel mai simplu generator portabil alimentat cu baterii sau benzina. Pentru acasa, un agregat cu o singura faza functioneaza cel mai des, dar pe un santier de constructii, un agregat mai puternic va fi necesar.

La ce altceva mai merita sa fii atent atunci cand cumperi generatoare de curent pentru casa?

Cum sa alegi un generator de energie pentru casa ta? Ce altceva mai este important? Puterea dispozitivului este cruciala. De asemenea, ar trebui sa acorzi atentie functiilor utile, cum ar fi sistemul de stabilizare a tensiunii AVR sau sistemul de comutare de rezerva.

Atunci cand alegi un dispozitiv, merita sa acorzi atentie parametrului de zgomot . Cele mai comune generatoare de benzina au un nivel de aproximativ 95dB. Este destul de mult, deci daca vrei un generator de energie silentios pentru casa ta, este mai bine sa alegi un model cu un nivel maxim de zgomot de 75 dB.

Cele mai comune generatoare de uz casnic au un motor pe benzina sau diesel, care genereaza destul de multe gaze de esapament. O alternativa interesanta poate fi un generator de energie electrica pentru gaz natural GPL sau GN, care are emisii mai mici si, prin urmare, este mai sigur pentru mediu si sanatate.

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!