Diverse

Cum alegi șamponul potrivit în funcție de tipul de păr?

Părul este expus în permanență la cei mai agresivi factori de mediu. Vântul, soarele, frigul sau temperaturile prea ridicate îl afectează constant, de aceea trebuie să-i acorzi o atenție deosebită, ținând cont de particularitățile sale. Există nenumărate reguli de îngrijire pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți dorești să ai un păr frumos, sănătos și strălucitor, însă cea mai importantă face referire la alegerea șamponului potrivit. Rolul acestui produs cosmetic este de a curăța, hrăni și regenera podoaba capilară. Folosirea unui șampon incompatibil cu tipul tău de păr poate conduce la apariția mătreții, inflamarea scalpului ori deteriorarea firului de păr. Iată ce produs este recomandat pentru fiecare tip de păr:

Șampon pentru păr uscat

Părul tău este lipsit de volum, cade, este aspru la atingere, prezintă vârfuri casante, iar strălucirea, flexibilitatea și rezistența îi lipsesc cu desăvârșire? Atunci ai nevoie de cele mai bune șampoane pentru păr uscat. În acest sen, orientează-te după produse hidratante și hrănitoare, care conțin ingrediente precum ulei de argan, ulei de măsline, panthenol, ulei de cocos sau keratină.

Șampon pentru păr gras

Acest tip de păr se remarcă prin secreția excesivă de sebum, tendința de cădere, aspectul tern și lipsa volumului. Deoarece este predispus la formarea mătreții, părul gras necesită spălare frecventă și folosirea unui șampon care curăță în profunzime, menține echilibrul natural al pH-ului scalpului, îndepărtează impuritățile și hidratează firul de păr, dar fără a-l îngreuna.

Șampon pentru păr normal

Se poate spune că persoanele care u o podoabă capilară normală sunt cele mai norocoase. Pentru acest tip de păr nu există restricții pentru șampon, însă ar fi ideal să le utilizeze un produs ușor hidratant și nutritiv.

Șampon pentru păr degradat

De obicei, părul deteriorat are nevoie de o îngrijire specială. Șamponul ales trebuie să ajute firul de păr să se regenereze și să-l hidrateze, așa că sunt indicate formulele care au în compoziția lor keratină, ulei de migdale sau alte substanțe intens hrănitoare care să-i refacă rezistența.

Șampon pentru păr subțire

Cele mai citite articole

Plat, lipsit de strălucire și volum, părul subțire are nevoie de produse reparatoare. Sunt de preferat șampoanele fără silicon, parafină sau parabeni pentru că trebuie să se pună accent pe cele care să-i adauge textură. Așadar, alege formule pentru volum, care să conțină ulei de lavandă sau avocado, jojoba, lemongrass, urzică, proteine din soia sau ulei de cocos.

Șampon pentru firul de păr gros

În cazul persoanelor care se bucură de un fir de păr gros, deteriorarea s-ar putea să nu fie o problemă prea mare. Totuși, dacă-l agresezi în mod sistematic va fi greu să-l coafezi. Când vine vorba de curățare, folosește un șampon reparator, care să includă ceramide și agenți cationici pentru netezire.

Șampon pentru păr drept

Uneori poate fi destul de lipsit de volum, așa că apelează la soluțiile bogate în nutrienți fortifianți precum keratină, vitamine ori aminoacizi.

Șampon pentru păr creț

Buclele se dovedesc a fi mai pretențioase decât părul drept. Întrucât sunt supuse degradării este vital să optezi pentru un șampon special creat pentru părul creț sau ondulat, hidratant, cu efect de catifelare și de restructurare.

Șampon pentru păr vopsit

Dacă obișnuiești să-ți colorezi podoaba capilară, atunci ai nevoie de un șampon pentru îngrijirea părului vopsit, care protejează culoare, hrănește firele și amplifică strălucirea.

Este absolut obligatoriu să ții cont de nevoile specifice părului tău atunci când îți alegi șamponul. Procesul de îngrijire diferă de la un tip la altul, așa că doar respectând principiile indicate te vei bucura de cosițe frumoase și strălucitoare!

Cele mai citite articole