Diverse

Proiectarea de birouri și centre de birouri la Cross Design

Clădirea de birouri este un complex de clădiri sau spații destinate funcționării firmelor și companiilor, a anexelor administrative, precum și pentru primirea vizitatorilor, spații de stocare și întreținere a documentelor. Este un spațiu axat pe implementarea proceselor de lucru asociate cu un anumit tip de activitate. La firma de proiectări Cross Design proiectele se fac în funcție de clasificarea clădirilor de birouri și a spațiilor de birouri, în funcție de gradul de dotare a acestora cu anumite condiții de confort. 

Clasificarea se face pe litere și este utilizată pentru a distinge principalele categorii de spații de birouri A, B, C, D, în care A este cea mai înaltă clasă, iar D – cea mai mica. La rândul lor acestea sunt suplimentate cu simbolurile „+” și „-” sau indici numerici (A1, A2 etc.). Atribuirea unei clase depinde de următoarele caracteristici: locație, tipul clădirii, anul de construcție, decizii constructive, pardoseli, ferestre, planificare și finisare, sisteme de inginerie, sisteme de aer condiționat și ventilație, sisteme de telecomunicații, disponibilitate parcare, prezența și numărul ascensoarelor, securitate, infrastructură.

Proiectarea birourilor din clasa „A”

Cea mai prestigioasă categorie de centre de birouri și, ca rezultat, cea mai scumpă atât în ​​proiectare, cât și în construcție, funcționare și cost pe mp. Acestea sunt situate în părțile centrale ale orașului, cu o infrastructură bună. Birourile sunt situate în locurile cele mai apropiate de mijloacele de transport. Atunci când se proiectează această categorie de birouri, se ia în calcul și propria securitate, lifturi, parcare. Cel mai adesea, clădirile nou-construite și moderne aparțin birourilor din această categorie, echipate tehnic cu toate sistemele și rețelele necesare. Proiectele pentru construcția birourilor din clasa „A” presupune un finisaj și un design modern. Spațiile au o funcție reprezentativă, chiria este cea mai mare dintre toate clasele prezentate.

Proiectarea birourilor din clasa „B”

Cele mai citite articole

În ceea ce privește caracteristicile centrelor de birouri din clasa B, sunt puțin mai inferioare clasei A, au o gamă limitată de funcții și servicii, sunt situate atât în ​​centru, cât și în zonele mai puțin centrale ale orașului, decorarea este mai simplă și mai economică. Adesea, în proiectarea birourilor din clasa „B”, sunt utilizate clădirile existente (restaurare), care suferă reconstrucție completă și reparații majore cu înlocuirea comunicațiilor.

Proiectarea birourilor de clasa „C”

Gama de servicii oferite de aceste centre de birouri este minimă. Acestea sunt situate în diferite părți necentrale ale orașului, adesea în clădiri transformate în centre de birouri și au finisaje ieftine. Acestea sunt adesea situate pe teritoriile fabricilor, institutelor de cercetare și fostelor birouri de proiectare. Nu li se cere să aibă propria parcare și alte condiții de confort sporit. La proiectarea birourilor și centrelor de birouri din această categorie, costul final pe mp și costul de funcționare joacă rolul principal. 

Proiectarea birourilor de clasa „D”

Sunt clădiri vechi dintr-o clădire de institut în stare de renovare. În multe cazuri, este necesară o renovare majoră. 

Cele mai citite articole