Sanatate

Cum au schimbat produsele Enroush din bumbac 100% organic obiceiurile menstruale ale femeilor

Cum au schimbat produsele Enroush din bumbac 100% organic obiceiurile menstruale ale femeilor

Primele absorbante și tampoane de unică folosință au ajuns în România la mijlocul secolului XX, iar de atunci, această industrie a cunoscut o evoluție fulminantă. Multe branduri au început să scoată pe piață produse menstruale, însă studiile recente au descoperit faptul că unele absorbante conțin plastic și anumite substanțe toxice care ar putea să provoace iritații. Brandul Enroush a fost primul brand care a lansat pe piață o opțiune mult mai sigură și mai confortabilă pentru femei – produsele menstruale din bumbac 100% organic. 

Schimbări de-a lungul timpului în igiena menstruală

Știai că acum 200 de ani femeile foloseau cârpe din bumbac pentru a-și ascunde sângerările menstruale? În acele vremuri menstruația era privită deseori cu dispreț, iar discuțiile despre acest subiect nu existau nici măcar între mame și fiice. Din fericire, în ziua de astăzi putem să vorbim deschis despre menstruație și igiena menstruală, iar femeile au acces la absorbante și tampoane care le oferă siguranță și confort. Bineînțeles, această evoluție nu a avut loc peste noapte, a fost nevoie de multe decenii pentru această trecere de la rușine la normalitate. 

Normalizarea menstruației și produse menstruale organice

În ultimii ani, normalizarea menstruației a fost intens promovată de către brandul Enroush, cel care a și lansat pe piață produsele menstruale din bumbac 100% organic. În România există această nevoie de produse menstruale, cu etichetă curată, fabricate cu multă grijă. Absorbantele Enroush au la bază bumbac certificat GOTS, un bumbac cultivat și procesat fără pesticide sau alte substanțe toxice. Deci ar fi bine să ai grijă cum alegi absorbantele

Cele mai citite articole

Produsele menstruale Enroush sunt hipoalergenice, deci nu irită pielea în niciun fel, și asigură o experiență mult mai plăcută pentru femeile aflate la menstruație. Un tampon sau un absorbant din bumbac 100% organic se simte mult mai confortabil pentru că are în compoziția sa doar materiale naturale, nu și plastic, fibre sintetice și alte substanțe iritante, așa cum se întâmplă în cazul unor produse menstruale din comerț. 

Educație și sustenabilitate – concepte susține de Enroush

Enroush este unul dintre puținele branduri care pun accent și pe partea de educație. Femeile care vor să afle mai multe despre sănătatea sistemului reproducător, pot citi pe blogul Enroush o diversitate de articole care ating subiecte de interes, cum ar fi semne ca esti insarcinata sau detalii despre diverse afecțiuni. Mai mult decât atât, prin fabricarea unor produse din bumbac organic, ce nu necesită pesticide sau fertilizatori chimici, Enroush reduce și nivelul de poluare și impactul negativ asupra mediului.

Așa că, data viitoare când alegi absorbantele pentru perioada menstruală, pune pe primul loc siguranța, sănătatea și confortul tău. Nu sacrifica niciodată aceste atribute pentru un preț mai mic. 

Cele mai citite articole