Diverse

Cum iti alegi firma de contabilitate? De ce aspecte trebuie sa tii cont?

Facultatile cu profil contabilit  scot anual absolventi de profil pe piata muncii, dar chiar si in aceste conditii inca exista o cerere semnificativa pentru astfel de specialisti. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca nu toti absolventii se indreapta catre o cariera in domeniu, dar si dorintei antreprenorilor de a colabora numai cu contabili profesionisti, cu experienta, care isi cunosc foarte bine meseria. 

Cu toate ca experienta cantareste mult in acest domeniu de activitate, posibilitatea de a lucra intr-o firma de contabilitate in Timisoara, de exemplu, alaturi de experti contabili, care sunt la curent cu cele mai recente modificari din legislatia financiar-contabila, ii poate ajuta pe debutanti sa tina contabilitatea unor companii importante. 

Care sunt insa criteriile in functie de care aceste firme isi aleg contabili cu care sa colaboreze si ce probleme pot aparea in cazul unor servicii de slaba calitate, sunt informatii care vor fi prezentate in continuare. 

Care sunt problemele pe care le poate crea un contabil nepriceput?

Un contabil are rolul de a tine evidenta contabila a unei afaceri, de a informa managerul cu privire la situatia financiara a companiei sau posibilele schimbari care pot aparea, precum si de a se asigura ca afacerea respecta toate reglementarile fiscale, depunand la timp toate declaratiile. 

Cele mai citite articole

Citeste si despre de ce este important sa apelam la profesionisti pentru servicii de infiintari firme in Timisoara.

Altfel spus, un bun contabil poate contribui la maximizarea profiturilor si la dezvoltarea afacerii, motiv pentru care este extrem de important ca alegerea contabilului sau a unei firme care ofera servicii de contabilitate sa fie facuta cu mare atentie. In caz contrar, managerii se pot confrunta cu numeroase probleme, precum: 

  • Depasirea termenelor limita pentru depunerea declaratiilor financiare sau chiar completarea gresita a acestora;
  • Omiterea transmiterii informarilor catre manager, ducand astfel la primirea de amenzi sau taxe suplimentare;
  • Neactualizarea cu privire la modificarile legislative, care de asemenea pot atrage sanctiuni. 

Care sunt principalele criterii in functie de care se alege contabilul? 

Pentru a se preveni astfel de situatii, este recomandat sa se tina cont de o serie de criterii in momentul in care se alege colaboratorul pentru serviciile de contabilitate. Unele dintre cele mai importante criterii sunt: 

  • Calificarea si certificarea: este de preferat sa se colaboreze cu un expert contabil, fie ca face parte din echipa unei firme de specialitate sau nu, dar care trebuie sa fie membru CECCAR;
  • Experienta: aceasta ofera credibilitate ca vor fi cautate cele mai potrivite solutii pentru clienti;
  • Costuri: cu toate ca nu este un criteriu decisiv, costurile unui astfel de serviciu influenteaza bugetul unei companii. 

Drept urmare, alegerea la intamplare a unui contabil poate avea efecte negative importante asupra unei afaceri. 

Cele mai citite articole