Lifestyle

Cum scapi de celulită: 3 metode de încercat acasă

Celulita este una dintre cele mai frecvente probleme estetice cu care se confruntă femeile. Această reprezintă o distribuție anormală a țesutului gras, însoțită de umflarea acestora și se manifestă ca o acumulare de fluide fiziologice în spațiile intracelulare. Ea apare mai frecvent mai ales după pubertate și se intensifică după sarcină, la menopauză sau dacă apar tulburări hormonale feminine.

Există însă o mulțime de alți factori responsabili pentru apariția celulitei, cum ar fi cei genetici, dieta sau stilul de viață. Chiar dacă aspectul de coajă de portocală poate să nu dispară niciodată complet, el poate fi diminuat cu ajutorul unor metode simple.

Citește mai jos câteva metode pe care le poți încerca acasă pentru a combate acest aspect neplăcut al pielii tale. 

Folosește o cremă anticelulitică profesională

Printre cele mai eficiente metode pe care le poți practica acasă pentru a combate cu succes celulita se numără masajul cu o cremă specială. Aceste tipuri de produse sunt concepute pentru a reduce aspectul de coajă de portocală, datorită ingredientelor atent alese din compoziție.

Cafeina și uleiurile naturale pe care le conțin aceste creme profesionale anticelulitice tonifică și îmbunătățesc textura pielii, stimulează microcirculația și în general lasă pielea hidratată, elastică și fermă. 

După o anumită perioadă de utilizare, de obicei 30 sau 42 de zile, se observă o reducere semnificativă a circumferinței coapselor sau a altor zone afectate. Mai mult, în cazul tratamentelor profesionale s-a observat o reducție cu până la 50% a lipoedemelor și o îmbunătățire semnificativă a permeabilității vaselor capilare.

Aplică un tratament local

O altă metodă prin care poți îmbunătăți acasă simptomele de celulită sunt masajele cu  produse cu ingrediente cât mai naturale, remedii preparate chiar de către tine. 

Unul din tratamentele locale pe care le poți face este să aplici un scrub cu ulei de măsline, zahăr brun și zaț de cafea. Cafeina acționează ca un tonifiant pentru piele, și are un rol esențial în a revigora circulația sângelui, una din principalele cauze de apariție a celulitei fiind o circulație deficitară.

Pentru a folosi acest tip de preparat masează local pe zonele afectate, cu mișcări circulare, timp de câteva minute înainte de duș, apoi clătește din abundență cu apă.

Un astfel de automasaj practicat din confortul locuinței tale trebuie efectuat prin mișcări ample, dinspre genunchi înspre abdomen. Folosește acest tratament săptămânal, și vei vedea un aspect semnificativ îmbunătățit la nivelul pielii.

Masează cu ulei de cocos

Un alt tip de remediu eficient pe care îl poți practica acasă pentru a combate aspectul de coajă de portocală dat de celulită se numără masajul cu ulei de cocos. Acesta este unul din principalii aliați ai frumuseții, utilizat pentru a combate diverse probleme ale pielii sau părului.

Motivul pentru care se folosește atât de frecvent acest ingredient special este deoarece conține în primul rând acizi grași de tip Omega, benefici pentru organism. Acesta este eficient totodată pentru a combate celulita, chiar și dacă ea este într-un stadiu mai avansat. 

Mai mult, uleiul de cocos conține elastină și colagen, ambele având un rol important în a menține pielea fermă, iar vitamina E din compoziție este esențială pentru hidratarea pielii, ajutând la eliminarea grăsimilor și combaterea îmbătrânirii. 

Poți efectua acasă astfel de tratamente locale și masaje anticelulitice pe zonele afectate, și vei vedea rezultate eficiente după o anumită perioadă de tratament. 

Dacă îți dorești rezultate profesioniste mai rapide, poți apela și la ajutorul unui maseur specializat, și să combini masajele efectuate de tine acasă cu cele practicate de acesta. Ține cont și de faptul că hidratarea suficientă, multă mișcare și în general un stil de viață sănătos ajută la combaterea cu succes a celulitei.