Diverse

Cum sa aranjezi masa de Craciun pentru a fi WOW?

Masa de Craciun este una dintre cele mai importante mese ale anului. Aceasta reprezinta acel moment deosebit in care intreaga familie se intregeste in jurul unei mese, pe care se regasesc preparate delicioase.

Nu doar preparatele trebuie sa isi gaseasca locul pe masa. Pentru o atmosfera de vis, florile, accesoriile, tacamurile si vesela de buna calitate, lumanarile si alte mici detalii, trebuie sa completeze cat mai bine tabloul.

Pe Figo Decor poti gasi foarte multe accesorii, decoratiuni si aranjamente, care mai de care mai interesante. Cum le alegi, insa si mai ales, cum le folosesti pentru a construi o masa de Craciun perfecta?

Sfaturi utile pentru aranjarea mesei de Craciun

1. Incepe cu o piesa centrala care sa atraga atentia! Piesa centrala este strict de decor si trebuie sa impresioneze invitatii. Nu trebuie sa cauti o piesa mare, care sa creeze disconfort, ci doar una care sa poata iesi in eidenta. Poti opta pentru un buchet de flori foarte bine realizat, pentru un bradut de dimensiuni reduse frumos impodobit sau pentru diverse aranjamente pe care le gasesti in magazine. Pentru rezultate foarte bune poti sa incerci sa creezi manual o piesa centrala.

2. Foloseste o schema de culori care sa te duca cu gandul la sarbatoare! De cele mai multe ori, Craciunul este reprezentat de rosu. Poti folosi o multime de alte culori, insa. Poti folosi albastru stralucitor, verde sau alb si tot felul de combinatii intre acestea.

Cele mai citite articole

3. Foloseste accesorii cu motive de sarbatoare! Servetelele, paharele sau farfuriile pot avea diverse motive de sarbatoare, cum ar fi desenele cu Mos Craciun, cu braduti sau cu scena nasterii lui Iisus.

4. Alege preparate speciale ! Preparatele de pe masa de Craciun trebuie sa fie cat se poate de speciale. Poti alege atat preparatele traditionale (sarmale, cozonac, etc), cat si preparate deosebite. Ai la dispozitie mii de retete cu preparate din intreaga lume si poti incerca tot felul de solutii ingenioase.

5. Apeleaza la brad! Crengutele de brad isi pot gasi locul aproape peste tot pe masa, atata vreme cat se integreaza in tablou din punct de  vedere vizual. Acestea pot fi regasite atat in piesa centrala, cat si langa fiecare farfurie. Bradul contribuie extrem de mult atat la impactul vizual, cat si la impactul olfactiv pe care il are masa.

6. Nu neglija lumina! O atmosfera perfecta de sarbatori este creata printr-o lumina ambientala foarte difuza. Stinge becurile puternice si lasa lumina in seama lumanarilor (din ceara sau electrice) sau in seama decoratiunilor luminoase pe care le poti achizitiona din magazine.

Pentru a-i impresiona pe invitati, poti apela la diverse alte trucuri. Nu doar masa trebuie sa fie frumos impodobita, ci si camerele intregii case. De asemenea, mirosul este foarte important, asadar, folosirea unor spray-uri de camera sau a unor uleiuri esentiale poate sa aiba un impact pozitiv.

Cele mai citite articole