Lifestyle

Parfumul – accesoriul eleganței care trezește simțurile și îți reflectă personalitatea!

Te-ai gândit vreodată că parfumul pe care îl folosești este o parte din tine? Că îți reflectă personalitatea și că poate spune foarte multe despre tine, despre gusturile tale și felul tău de a fi? Multe parfumuri pentru femei au fost create cu note speciale, ceea ce înseamnă că alegerea parfumului nu este ceva superficial, pentru că acesta este conceput pentru a spune o poveste – povestea ta! Chiar și felul în care îl pulverizezi spune multe despre tine, așa că, haide să vedem cum este posibil să spui o poveste fără nesfârșit!

Cât de mult contează modul în care folosim parfumul?

Având în vedere gama extinsă de parfumuri pentru femei îți poți alege un parfum care să se potrivească mai multor tipuri de evenimente sau mergi pe variante dedicate pentru anumite perioade de utilizare. Combinația între notele de vârf ale parfumului și cele de jos trebuie să ofere un ansamblu cât mai reprezentativ, dar care să reziste cât mai mult pe zona de pulverizare. Notele de vârf se bazează pe citrice, fructe și diverse plante, în timp ce notele de jos au la bază aromele lemnoase și naturale.

 Asortează-ți parfumul la tipul evenimentului, ceea ce înseamnă că vei merge pe varianta unui parfum de zi pentru evenimentele care au loc în cursul zilei și pe unul de noapte, pentru cele care se întâmplă pe parcursul nopții. Există și parfumuri care pot fi folosite atât ziua, cât și noaptea, dar este nevoie de un proces riguros de selecție. Recunoașterea tipului de parfum se poate face după specificațiile de pe etichetă sau după culoarea acesteia. Culorile vibrante (portocaliu, galben intens) desemnează parfumurile de zi, în timp ce roșu, albastru și violet sunt culori care indică parfumuri pentru femei de noapte.

Cele mai citite articole

Din moment ce am stabilit tipul de eveniment la care urmează să fie folosit, rămâne să vedem și care este modul în care vom pulveriza parfumul pentru a rezista cât mai mult. Pentru cele nocturne, zona de aplicare este cea a gâtului (esențele nocturne pot avea un impact olfactiv instant). Se poate obține o creștere a timpului de expunere prin aplicarea unei creme hidratante înainte de pulverizare. Parfumurile de zi se aplică în zonele de jos ale corpului (șolduri sau zona din spate a genunchilor). Ți se pare ciudat? Gândește-te că intervalul de rezistență crește pe parcursul zilei, iar mirosul se intensifica treptat, orientându-se către partea superioară a corpului.

Pregătirea zonei de aplicare a parfumului – secretul unui miros de durată!

Mai mult ca sigur știi că anumite puncte ale corpului uman prezintă niște zone termice mai puternice. Acestea sunt localizate în părțile cu rol de articulații (încheieturi) și în părțile puternic vascularizate (gât, decolteu, tâmple). Pulverizarea parfumului în aceste zone crește timpul de expunere pentru că aceste părți acționează în mod constant pentru favorizarea răspândirii mirosului. La fel de important de știut este și rutina de pregătire a acestor zone înainte de pulverizare:

  • Spălarea zonei (duș sau baie) pentru că facilitează deschiderea porilor;
  • Folosește un săpun care nu are un miros specific pentru a nu influența notele parfumului;
  • Pielea trebuie uscată pentru ca parfumul să se prindă mai bine și să reziste mai mult timp;
  • Hidratarea pielii este la fel de important și utilă pentru ca parfumul să dureze mai mult;
  • Pulverizarea parfumului trebuie realizată direct pe piele, de la o distanță mică, fără frecarea zonei respective.

Nu exagera cu parfumul pentru că nu cantitatea pulverizată contează, ci să îți fi ales unele dintre acele parfumuri pentru femei care sunt de calitate. Nu trebuie uitat că “esențele puternice se țin în sticluțe mici”, așa, dacă îți dorești un parfum de calitate optează pentru un brand de renume. Privește parfumul ca pe o investiție în frumusețea ta și ca pe un accesoriu la fel de important precum hainele și bijuteriile!

Sursă: https://parfumation.ro/

Cele mai citite articole