Diverse

Cum se poate eficientiza gestionarea deseurilor intr-o companie? Iata ce echipamente vin in ajutor!

In ultima perioada, cantitatea poluantilor descoperita in apele si solul planetei este una foarte mare, plasticul – sub diferite forme – fiind una dintre cele mai des intalnite substante si intr-o concentratie mare. De aceea, oamenii ar trebui sa constientizeze impactul pe care il au obiceiurile si chiar preferintele lor alimentare in natura. 

Cu toate ca aceasta constientizare ar trebui sa porneasca de la fiecare individ in parte, companiile din sectorul industrial sunt unele dintre cei mai mari generatori de deseuri. Prin urmare, este necesar ca toti cei care genereaza astfel de deseuri sa implementeze politici de protejare a mediului inconjurator si sa ia masuri pentru o mai buna gestionare a deseurilor. 

Drept urmare, au fost create si realizate echipamente care sa vina in ajutorul acestora, pentru o mai usoara si eficienta gestionare a gunoiului si deseurilor de diferite categorii. Unele dintre acestea, care se dovedesc a fi foarte utile in diferite sectoare de activitate sunt: 

Perforatoare PET 

Cele mai citite articole

Perforatorul pentru PET este un echioament care este realizat, de obicei, din doua role cu tepi din otel, care au rolul de a distruge si deforma bidoanele din plastic, comprimandu-le ulterior in baloturi. Astfel vor fi mai usor de manevrat si de depozitat, fara a mai necesita o suprafata mare pentru depozitare. 

In plus si transportul acestora catre centrele de colectare se poate face mai usor si mai eficient cu niste perforatoare PET deoarece poate fi incarcata o cantitate mai mare de deseuri din plastic intr-un singur transport.  

Rotocompactoare si prese pentru deseuri 

Chiar si deseurile menajere pot fi gestionate mai usor daca sunt folosite rotocompactoare sau prese de balotat special dezvoltate pentru gunoiul menajer. Cu toate acestea, astfel de echipamente sunt folosite foarte des pentru gestionarea deseurilor reciclabile, indiferent ca este vorba despre plastic, hartie, metal sau chiar sticla. 

Tocatoare pentru sticla 

Daca distrugatoarele pentru hartie sunt mai cunoscute si pot fi gasite in diferite dimensiuni, inclusiv pentru birou, cand vine vorba despre gestionarea deseurilor din sticla, pentru reducerea volumului acestora si compactarea acestora pentru o manipulare mai usoara, pot fi folosite tocatoare pentru sticla, care vor automatiza acest proces.  

Cele mai citite articole