Diverse

Curățarea tenului – Sfaturi pentru acasă

Chiar dacă îți cureți zilnic întreaga suprafață a tenului, este important să înțelegi cum trebuie să realizezi în mod corect acest proces, astfel încât pielea să rămână frumoasă și strălucitoare. Conform specialiștilor, există o mulțime de beneficii asociate unei curățări optime a tenului: îndepărtarea murdăriei, neutralizarea bacteriilor, prevenirea îmbătrânirii premature a pielii etc Dacă îți dorești să ai grijă de tenul tău, astfel încât să își păstreze aspectul radiant pentru cât mai mult timp, citește acest articol și află ce ai de făcut de acum înainte. 

Alege demachiantul potrivit pentru tenul tău

Dacă ai pielea uscată sau sensibilă, alege o soluție de curățare a machiajului cu efect hidratant, fără spumă. Agenții utilizați în formulele demachiantelor cu textură spumoasă tind să se usuce mult mai repede. Dacă ai pielea grasă sau predispusă la acnee, alege un demachiant cu ce include în formula acid salicilic, pentru o curățare mai profundă. Acest tip de acid beta-hidroxi asigură o îndepărtare eficientă a excesului de sebum. 

Curățarea machiajului de pe suprafața fetei este esențială pentru îndepărtarea celulelor moarte care se acumulează pe piele. Acestea pot favoriza apariția acneei și, mai mult decât atât, contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, eliberarea porilor de substanțele poluante minimizează daunele produse de radicalii liberi, prezenți în aer. 

Evită clătirea feței cu apă fierbinte

Expunerea tenului la apă fierbinte cauzează eliminarea umezelii din straturile superioare ale pielii, determinând astfel uscarea sa excesivă, precum și posibila apariție a iritațiilor. Pentru a te spăla pe față, utilizează apă rece sau ușor călduță. Acest sfat este extrem de important, mai ales dacă tenul sensibil, sau ai fost diagnosticată cu rozacee. 

Apa rece poate stimula fluxul sanguin, iar în cazul tenului predispus la acnee, poate ajuta la reglarea producției de sebum. O cantitate mai mică de sebum poate determina reducerea dimensiunilor porilor, contribuind astfel la prevenirea erupțiilor la nivel cutanat. În cazul tenului uscat, apa rece previne uscarea excesivă a pielii, așa cum se întâmplă atunci când se utilizează apa caldă sau fierbinte. 

Spală-te pe față de două ori pe zi

Dimineața și seara, înainte de culcare, sunt momentele pe care experții le recomandă pentru curățarea tenului, cu ajutorul unei soluții cu formulă activă. Seara, respectarea acestui proces este extrem de importantă, pentru a putea îndepărta impuritățile acumulate peste zi pe suprafața tenului. De asemenea, la finalul unui antrenament fizic solicitant, este ideal să te speli pe față cu un produs recomandat de medicul specialist, mai ales dacă ai un ten sensibil. 

Utilizează dischetele din bumbac 

Cele mai citite articole

Pentru o curățare blândă, însă în profunzime, îți recomandăm să aplici soluția recomandată de specialist pe suprafața unei dischete din bumbac, de unică folosință. Acest produs la îndemâna oricui are o textură delicată cu tenul, de aceea, utilizarea sa reduce riscul de producere a unor iritații. Utilizarea dischetelor din bumbac, prin mișcări ușoare pe suprafața tenului, în sensul acelor de ceasornic, reprezintă un masaj facial relaxant, ideal pentru finalul unei zile. 

Evită produsele cu textură abrazivă, sau pe care le-ai mai utilizat deja. În cazul unui ten sensibil, predispus la acnee, utilizarea unor produse pentru aplicarea soluției neigienice reprezintă un factor de risc uriaș pentru dezvoltarea erupțiilor la nivel cutanat. De asemenea, încearcă să eviți pe cât de mult posibil atingerea feței cu mâinile, în timpul rutinei de curățare a tenului. 

Utilizează un aparat de tratament facial

Dacă ai nevoie de o soluție eficientă pentru curățarea impurităților de la nivelul tenului, optează pentru un aparat de tratament facial. Poți obține o piele radiantă și sănătoasă, cu un minim de efort, utilizând o astfel de soluție. Alege un produs certificat RoHS (Restrictions of Hazardous Substances in Electrical and Electronic Equipment), astfel încât să ai garanția utilizării unui produs conform standardelor europene de siguranță pentru sănătatea umană. 

Un aparat de tratament facial cu ioni stimulează refacerea stratului de piele de pe suprafața tenului, curățând în profunzime porii de impuritățile adunate peste zi. Utilizarea unei astfel de soluții este simplă și se realizează cu un consum redus de energie electrică. Folosind aparatul de tratament facial după etapa de aplicare a soluțiilor recomandate de specialist, substanțele nutritive din formulă pot pătrunde mult mai bine în profunzimea pielii.

Acest articol are un rol pur informativ. Pentru a beneficia de cea mai bună rutină de curățare a tenului, vizita la cabinetul medicului dermatolog este esențială. În urma unui consult amănunțit, specialistul poate stabili tipul de ten, urmând să ofere pe baza observațiilor făcute cea mai bună schemă de îngrijire, simplu de realizat în confortul propriului tău cămin.  

REFERINTE: 

Worick, Jennifer, and By. “10 Simple Rules for Washing Your Face: Everyday Health.” EverydayHealth.com, www.everydayhealth.com/beauty-pictures/everything-you-didnt-know-about-washing-your-face.aspx. 

Cele mai citite articole