Diverse

Epilare definitivă în zona inghinală. Tipuri și recomandări

Cred că suntem toate de acord că epilarea inghinală nu este altceva decât un mare stres. Indiferent de metoda tradițională la care apelăm – lama de ras, epilatorul, ceara sau crema depilatoare – ne alegem cu bătăi de cap, timp și energie pierdute, iritații, aspect neplăcut și stare generală ruinată. Tocmai de aceea, epilarea inghinală definitivă s-ar putea să fie rezolvarea tuturor problemelor. Aproximativ 8 ședințe de epilare definitivă cu laser pot elimina până la 80% din părul nedorit. Chiar dacă părul va mai crește, firele vor fi considerabil mai rare, mai subțiri și mai deschise la culoare decât în mod obișnuit. Ședințe anuale de întreținere vor fi necesare, însă o ședință de epilare pe an sună mult mai bine decât una săptămânală sau chiar zilnică, nu-i așa? Următoarele rânduri își propun să-ți clarifice toate posibilele nelămuriri în legătură cu procedura de epilare definitivă inghinală. 

Ce presupune epilarea definitivă inghinală?

Cu o zi înainte de ședința de epilare inghinală definitivă, zona de tratament trebuie epilată cu lama de ras. Acest lucru este necesar pentru o bună distribuție a căldurii în foliculul de păr și pentru a preveni formarea de prea multă căldură la suprafața pielii. Odată ajunsă la salon, ți se va aplica un gel de răcire pe zona intimă și ți se vor oferi ochelari de protecție. Aparatul laser este plasat pe zona pielii care urmează a fi tratată, în vreme ce energia laserului este trimisă cu precizie de către pigmentul din păr către foliculul de păr. Acest lucru distruge selectiv rădăcina părului. În funcție de pragul de suportabilitate, este posibil să simți înțepături când firele de păr sunt distruse. Ședința de epilare inghinală definitivă poate dura până la 20 de minute, în funcție de preferințele tale – epilare inghinală totală sau parțială.

Tipuri de epilare inghinală

Cele mai citite articole

În funcție de stilul dorit, există două mari tipuri de epilare inghinală: epilare braziliană și epilare tip French. În vreme ce epilarea braziliană implică îndepărtarea totală a părului pubian, inclusiv cel interfesier, epilarea inghinală French este epilarea zonei pubiene, cu excepția unei mici porțiuni, părul interfesier rămânând neatins. Indiferent de preferința ta, comunică-i-o clar persoanei care efectuează epilarea, pentru a fi mulțumită de rezultate.

Este epilarea definitivă inghinală dureroasă?

Fiind o zonă delicată, epilarea cu laser tinde să fie mai dureroasă de-a lungul liniei bikinilor. În funcție de pragul de sensibilitate, poți simți furnicături și căldură. Persoana care efectuează procedura se va asigura că alege o intensitate cu care să fii confortabilă. Cu toate acestea, s-ar putea să consideri că disconfortul merită rezultatele de eliminare a părului nedorit pe termen lung ?

Recomandări

Înainte de prima ședință de epilare inghinală definitivă (precum și pe tot parcursul ședințelor), epilarea se face exclusiv cu lama de ras sau cremă depilatoare. Orice metodă de epilare care implică smulgerea firelor de păr va împiedica obținerea unor rezultate satisfăcătoare. Expunerea la soare trebuie evitată pe tot parcursul tratamentului de epilare inghinală cu laser. Același lucru este valabil și pentru solar, saună, dușuri fierbinți. Evită să porți lenjerie intimă foarte strâmtă sau din materiale sintetice. Și cel mai important, asigură-te că alegi o clinică specializată, cu personal autorizat în această procedură. Siguranța ta și rezultatele depind de expertiza persoanei care îți va efectua epilarea definitivă inghinală.

Cele mai citite articole