Sanatate

Fast and Fixed: O Soluție Revoluționară pentru Implanturi Dentare într-o Zi

Abstract human tooth implantation. 3d render

Fast and Fixed: O Soluție Revoluționară pentru Implanturi Dentare într-o Zi

Implanturile dentare au devenit o soluție populară și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților un zâmbet frumos și funcționalitatea maximă a danturii. O nouă tehnologie inovatoare denumită „Fast and Fixed” sau „All-on-4” a revoluționat domeniul implanturilor dentare, permițând pacienților să primească implanturi și dinți noi într-o singură zi. 

Această procedură rapidă și eficientă a devenit o alegere populară pentru cei care doresc să-și recapete zâmbetul într-un timp cât mai scurt posibil. În acest articol, vom explora mai în detaliu despre ce înseamnă „Fast and Fixed” și cum această soluție revoluționară oferă pacienților beneficii remarcabile.

1. Ce este „Fast and Fixed” sau „All-on-4”?

„Fast and Fixed” sau „All-on-4” este o tehnică inovatoare pentru implanturile dentare, dezvoltată pentru a înlocui o arcadă dentară completă de dinți lipsă. Acesta implică plasarea a patru implanturi dentare în maxilarul superior sau inferior, în poziții strategice, astfel încât să susțină o punte dentară fixă. Diferența majoră între această tehnică și metodele tradiționale de implant dentar constă în faptul că puntea dentară fixă este montată chiar în ziua plasării implanturilor, permițând pacienților să aibă dinți noi funcționali în doar o zi.

2. Avantajele procedurii „Fast and Fixed”

  • Timp redus de tratament: Odată cu metoda tradițională de implant dentar, pacienții ar putea aștepta câteva luni între plasarea implanturilor și atașarea punții dentare finale. Cu „Fast and Fixed„, această perioadă de așteptare este eliminată, iar pacienții obțin dinți noi într-o singură zi.
  • Restaurarea completă a arcadelor dentare: „Fast and Fixed” permite înlocuirea tuturor dinților lipsă dintr-o singură arcadă dentară. Acest lucru înseamnă că pacienții își vor recapăta zâmbetul frumos și funcționalitatea danturii într-un timp scurt.
  • Rezultate estetice și funcționale excelente: Puntea dentară fixă montată în ziua plasării implanturilor are un aspect natural și funcționează precum dinții naturali. Pacienții vor putea zâmbi, vorbi și mesteca fără restricții.
  • Economie de costuri: Deși „Fast and Fixed” implică plasarea unui număr mai mic de implanturi decât metodele tradiționale, acest lucru reduce costurile totale ale procedurii. În plus, pacienții economisesc timp și bani în timpul procesului de tratament.

3. Procesul de tratament

Cele mai citite articole

Procesul de tratament „Fast and Fixed” începe cu o evaluare detaliată a stării generale a sănătății orale a pacientului și a necesităților sale individuale. Radiografiile și scanările sunt realizate pentru a determina pozițiile optime pentru implanturile dentare.

4. Plasarea implanturilor și punții dentare

În ziua procedurii, dentistul va plasa cele patru implanturi dentare în maxilarul pacientului. Aceste implanturi sunt realizate din titaniu, un material biocompatibil, care permite osului să se integreze în mod natural cu ele. După plasarea implanturilor, puntea dentară fixă, confecționată anterior în laborator, este montată și fixată ferm pe implanturi.

5. Perioada de vindecare și îngrijire după Fast and Fixed

După procedură, pacienții vor avea nevoie de o scurtă perioadă de vindecare, în timpul căreia implanturile se vor integra cu osul maxilarului. În acest timp, pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită igienei orale și să evite consumul alimentelor tari și gumate.

În concluzie, Fast and Fixed reprezintă o soluție revoluționară pentru implanturile dentare, oferind pacienților posibilitatea de a obține dinți noi într-o singură zi. Această procedură rapidă și eficientă elimină perioada de așteptare și oferă pacienților rezultate estetice și funcționale excelente. 

Cele mai citite articole