Sanatate

Legătura dintre chiloții de damă și sănătate

Chiloții de damă sunt un obiect vestimentar nelipsit din garderoba unei femei. În special chiloții de damă din bumbac sunt apreciați de marea majoritate, fiind extrem de comozi. Dar, și chiloții de damă tanga sau cei sexy sunt preferați de multe doamne, pentru aspectul lor insesizabil sub hainele preferate. Așadar, purtăm acest tip de lenjerie intimă în mod regulat, din obișnuință, fără a ne gândi dacă acest lucru are sau nu legătură cu sănătatea și starea noastră de bine.

Deci, care este legătura dintre chiloții de damă și sănătate? Ne afectează ce purtăm zi de zi? Avem beneficii sau există și riscuri? Află mai multe despre aceste aspecte în rândurile de mai jos.

  • De ce purtăm chiloți?

Probabil că răspunsul tău la această întrebare e că așa ai învățat, așa ți se pare normal. Ei bine, chiloții au două funcții principale și motive pentru care sunt purtați de toată lumea. Aceștia sunt la modă (deci parte din ținuta noastră zilnică) și sunt funcționali (adică ne oferă protecția de care avem nevoie în zonele intime). Să nu uităm de igienă, promovată tot ce aceste mici articole vestimentare. 

După spusele dermatologilor, chiloții conferă protecție zonei genitale și încurajează igiena. Deși, după cum o spun tot ei, modul în care chiloții se simt pe piele și cum aceștia performează pe timpul zilei ar trebui să fie aspecte mai importante decât modul în care aceștia arată. Iar în ceea ce privește purtarea chiloților pe timpul nopții sau sub hainele de mers la sport, aceste lucruri depind în totalitate de preferințele personale.

  • Motive sănătoase pentru care ar trebui să purtăm chiloți

Cu toate că sunt anumite momente când putem evita purtarea chiloților (de exemplu sub pijama; nu este necesar să purtăm chiloți noaptea, în plus acest lucru ajută la o bună aerisire a pielii din zona intimă), există câteva motive bune pentru a purta chiloți zilnic. Mai mult, o pereche de chiloți de damă din bumbac de calitate nu doar că îți va spori confortul, dar va îndeplini pe deplin rolul pe care o pereche de chiloți ar trebui să îl aibă.

  • Chiloții protejează zona intimă de infecții

În jurul nostru există o serie largă de agenți patogeni (în aer, pe obiectele din jur etc.). Aceste bacterii sau fungi ar putea crea infecții neplăcute dacă ar ajunge într-un mediu cald și umed precum zona intimă. Chiloții formează o barieră protectoare, împiedicând agenții patogeni să ajungă acolo unde nu trebuie. Acest aspect este deosebit de important mai ales dacă îți place să porți pantaloni strâmți (ce sunt spălați periodic, nu după fiecare purtare). Acești pantaloni ar putea acumula bacterii într-o zonă a corpului unde infecțiile pot apărea foarte ușor.

  • Previn frecarea coapselor

O pereche de chiloți de proastă calitate poate duce la frecarea pielii din interiorul coapselor, ceea ce crează iritații locale, disconfort și durere. Perechea potrivită, în schimb, poate preveni tot acest disconfort. De exemplu, dacă porți fustă sau rochie și vrei sa eviți frecarea coapselor pe interior, poți alege chiloți de damă tip boxer sau modele ce au cracul puțin mai lung, pentru a proteja pielea din acea zonă. 

Chiloții de damă, fie că vorbim de modele clasice sau chiloți de damă tanga, au rolul lor în a ne face să ne simțim bine și în a ne proteja sănătatea. Singurele aspectele ce merită toată atenția noastră este alegerea modelului și mărimii potrivite și cunoașterea materialelor, pentru a putea face alegeri adecvate. 

O gamă variată de chiloți de damă o poți găși online pe www.evanoir.ro, produsele sunt de calitate superioară și aparțin unor branduri populare din Polonia și Italia care folosesc materiale înalt calitative, perfecte pentru a fi purtate zi de zi.