Lifestyle

MAMAIA. ALBASTRU – CULOAREA DEJA VU-ULUI

Cu siguranță viața și alegerile vă poartă pașii prin diferite locuri, dar totodată vă întorc acolo unde ați trăit și simțit din plin un amalgam de emoții. Sunteți colecționari de amintiri și clipe și mereu reveniți, poate doar cu gândul la locurile în care v-a făcut plăcere să cutreierați, sau să vă odihniți mintea, sufletul și să vă reîncărcați bateriile pentru alte drumuri, experiențe, alți oameni și alte versiuni ale dumneavoastră. 

Mamaia este albastrul infinit și deja-vu-ul multora. O stațiune a cărei viață o dau fiecare din turiștii care îi trec pragul. Ea rupe barierele și stereotipurile și iese din tiparele zilnice și monotone prin culoare, diversitate și transmisie.

Se spune că „omul sfințește locul”, iar Mamaia este stațiunea veșnic vie, în care timpul se scurge în ritmul fiecăruia, cu o puternică valoare și încărcătură emoțională. Așa cum ilustrează George Călinescu „Marea este prima dezlănțuire a sufletului cosmic”. Aici nu ai vârsta, nu contează la ce costum ai renunțat pentru a te îmbrăca, chiar și pentru câteva clipe cu tine, pentru a fi liber și a face ceea ce simți, fără teama judecății, sau a respingerii celorlalți. 

Cele mai citite articole

Nu contează cum arăți, oamenii privesc omul care ești într-adevăr, cel ale cărui zâmbete forțate de context au căzut, care se bucură de tot ce îl înconjoară și care își imortalizează în memorie amintiri, clipe, trăiri, care nu vor muri curând. Aici este locul lipsit de constrângeri și de permanentul „trebuie”. Acesta este unul dintre numeroasele argumente pentru care merită să revii aici. 

„Acasă” este prezent și pus la dispoziție de cele peste 70 de cazări la hoteluri și vile turistice, care își întâmpină la cele mai înalte standarde turiștii, care au făcut un obicei din a veni aici, iar cei care pășesc pentru prima dată în această locație, au dorința de a se întoarce cât mai repede înapoi. Cu siguranță Mamaia își merită denumirea „Perla litoralului românesc”.

Una dintre cele mai mari plaje din Europa îmbie permanent turiștii. Pe nisipul fin al plajei ai petrece ore întregi plimbându-te și admirând dansul valurilor care se lovesc de țărm, râsetele copiilor care molipsesc cu energia lor și care te prind în jocul lor inocent, ”obligându-te” să trăiești cu ei încă o dată acea frumoasă, pură și inocentă perioadă. 

În drumul dumneavoastră treceți pe lângă oamenii care contemplă peisajul, care pur și simplu se bucură de soare, pe lângă cei care se țin pentru prima dată de mână, cei care fac cunoștință cu marea, care le devine prima iubire și care îi obligă să se întoarcă iar și iar să scrie alte capitole, diferite, dar de aceeași intensitate și frumusețe. Last minute Mamaia. De ce nu ne-am întâlnit pe plajă?

Cele mai citite articole