Lifestyle Sanatate

Mentinerea greutatii dupa dieta

Faza de intretinere trebuie sa devina un mod de viata. Acum poti consuma alimente din tiate grupele. Pentru schimbarea deprinderilor alimentare sunt necesare intre 4 si 5luni de parcurgere riguroasa a unei diete de slabire.


Pe parcursul perioadei de mentinere, poti manca tot ce iti place, dar nu trebuie sa amesteci in cadrul aceleiasi mese, proteine si glucide.
Se recomanda ca masa sa fie luata mereu in acelasi interval orar. Organismul se va obisnui cu ora de masa si se va pregati in vederea primirii alimentelor. Incearca sa nu iei cina mai tarziu de ora 19.00.


30 de minute de mers pe jos in ritm alert zilnic sau 15 minute de gimnastica dimineata te vor ajuta considerabil.


Stabileste la finalul saptamanii meniul pentru urmatoarele 7 zile, avand grija la combinarea alimentelor. Eventual, tine un jurnal al alimentatiei, macar in primele 2-3 luni, dupa faza de slabire, in care sa notezi ce ai respectat si ce nu.


Poti manca o portie de cartofi prajiti, un snitel sau chiar 2-3 felii de pizza la o masa din cand in cand, dar nu exagera. Ai grija la sare si zahar. Nu uita sa te hidratezi in continuare cu cat mai multe lichide- apa plata, ceaiuri, limonada.


Tine departe de casa alimentele de care obisnuiai sa faci abuz inainte de programul de slabire.
O reintoarcere la vechile feluri preferate nu inseamna un esec.


Controleaza-ti greutatea o data pe saptamana. In cazul in care ai exagerat, poti consuma in urmatoarea saptamana alimente sarace in calorii, dar consistente cantitativ.