Diverse

Pentru ce sunt utilajele agricole si cum sunt acestea?

Agricultura se dezvolta foarte rapid, deoarece este foarte importanta in economie. Prin urmare, pentru a creste productivitatea agriculturii, se utilizeaza o varietate de tehnologii si echipamente pentru aceasta. 

Cu ajutorul diferitelor tipuri de masini agricole, poti efectua diferite lucrari. In trecut cea mai mare parte a lucrarilor agricole era facuta manual, iar acum aproape totul se face cu utilaje agricole. Astfel, randamentul creste, eficienta semanatului si munca muncitorilor este facilitata.

Motocultor

Aceasta tehnica este potrivita in principal pentru fermierii care au terenuri de pana la 5 hectare. Pe astfel de echipamente pot fi amplasate o varietate de dispozitive care vor ajuta la arat terenul, la pulverizarea acestuia impotriva insectelor daunatoare, pentru a planta rasaduri de plante si asa mai departe. Pentru a lucra mult intr-un timp scurt, poti folosi un motocultor de 12 CP, care este destul de puternic.

Tractor

Aceasta tehnica este, de asemenea, foarte populara si raspandita intr-o ferma mare. Tractoarele sunt cu omida si cu roti. Cele mai multe modele utilizate sunt pe roti, deoarece sunt convenabile pentru a transporta marfuri grele si supradimensionate in remorci. La un astfel de tractor pot fi atasate diverse echipamente suplimentare, de exemplu, un plug, o semanatoare, o cositoare.

Utilaje agricole pentru pulverizare

Pentru a procesa suprafete mari de teren, ai nevoie de un utilaj agricol autopropulsat, care este potrivit pentru aceasta. Daca terenul este mic, atunci este suficient sa folosesti un pulverizator montat, care poate fi atasat la un tractor.

Utilaje agricole pentru insamantare

Aceasta tehnica include semanatori care au un rezervor de stocare. Utilajul agricol este utilizat in principal in complexe mari care sunt angajate in cultivarea culturilor de cereale. Materialul pentru insamantare este plasat in rezervorul de depozitare, iar plantarea se realizeaza cu ajutorul unei semanatori. Cu ajutorul unor astfel de echipamente, este posibil sa semeni diferite culturi calitativ si intr-un timp scurt.

Utilaje agricole de recoltat

Pregatirea furajelor pentru iarna este un proces complex si in mai multe etape, care include uscarea si cosirea ierbii, transportul, presarea, balotarea si asa mai departe. Pentru a face acest lucru, se folosesc utilaje agricole, precum masini de tuns iarba, fanatoare, utilaje de impachetat baloturi, remorci pentru transport si asa mai departe.

Recoltarea cerealelor sau leguminoaselor de pe plantatiile mari nu se poate face manual. O combina de recoltat ii ajuta pe proprietarii moderni in acest sens. Principalul sau avantaj este functionalitatea extinsa. Adica, recoltatorul nu numai ca colecteaza recolta, ci o si curata imediat, o separa de resturi si o transporta la locul destinat. 

Astfel, avand o singura unitate agricola, poti obtine cereale curatate, gata de vanzare. Atunci cand alegi un astfel de utilaj agricol, trebuie sa acorzi atentie puterii si tipului echipamentului de treierat, metodelor sistemului de separare si volumului buncarului pentru transportul si depozitarea cerealelor.