Sanatate

Cat de important este ca dantura sa fie dreapta?

Tot mai multe persoane aleg sa isi puna aparate dentare chiar si la varste inaintate. De ce se intampla asta? Pentru ca tot mai multi pacienti ai cabinetelor dentare au descoperit cat de important este ca dintii sa fie drepti si in plus, au aparut aparate dentare moderne, asa cum sunt aparat dentar Spark, care sunt usor de montat si foarte eficiente. Dintii drepti vin cu o serie de avantaje considerabile.

Sanatate mai buna a gingiilor

Dintii strambi cresc sansele de carii, ceea ce duce la afectiuni ale gingiilor. In plus, dintii prost aliniati imping tesuturile moi ale gingiilor, provocand inflamarea gingiilor si crescand sansele aparitiei bolilor parodontale.

Reducerea stresului anormal al maxilarului si a durerilor de cap

Dintii drepti permit ca presiunea sa fie distribuita uniform pe maxilare in timpul masticatiei. Cu toate acestea, dintii strambi compromit mestecatia corecta si duc la uzura neuniforma a dintilor, deoarece dintii de jos si de sus asezati neuniform se lovesc de dintele opus. Acest lucru provoaca in continuare o presiune excesiva asupra maxilarului, ceea ce duce la dureri de cap cronice. 

Durerile de cap interfereaza fara indoiala cu viata de zi cu zi. Daca a avea dintii strambi contribuie la durerile de cap cronice, atunci o procedura de indreptare a dintilor este cu siguranta un remediu viabil.

Probleme cu digestia

In primul rand, este de remarcat faptul ca digestia alimentelor incepe in gura. Cand alimentele intra in gura, dintii, limba si saliva lucreaza impreuna pentru a descompune mecanic alimentele. Pe masura ce alimentele sunt descompuse, enzimele continute in saliva incep digestia carbohidratilor. Este de la sine inteles ca alimentele trebuie mestecate corespunzator pentru a fi descompuse pentru o absorbtie optima a nutrientilor pretiosi. 

Dintii strambi inhiba mestecatul adecvat, inhiband, in consecinta, digestia si absorbtia nutrientilor. Acest lucru inseamna in esenta ca rezultatele asteptate de la un plan de dieta sanatoasa pot esua doar pentru ca alimentele nu au fost mestecate corespunzator.

Toate aceste motive fac ca aparatele dentare sa fie tot mai cautate de catre adulti. Cele mai populare sunt in acest sens cele invizibile, care sunt mai usor de purtat si nu pot fi detectate de interlocutori in momentul unei discutii.

Femei Moderne

Adauga comentariu

Click aici pentru a scrie un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!