Diverse

Reţetă pentru toţi pofticioşii: ruladă cu cremă de lapte praf

Se întâmplă uneori ca în familie să rămână stocuri nefolosite de lapte praf, fie că bebeluşul a fost trecut pe lapte de vacă, fie că s-a făcut tranziţia către altă firmă producătoare. Ca orice produs alimentar în bună stare, acesta nu se aruncă, ci i se poate găsi o altă întrebuinţare. Cea mai potrivită şi cea mai bine primită de către toţi membrii familiei este includerea în reţete, iar dacă acestea sunt şi unele dulci, cu atât mai bine, nu-i aşa? Ca o paranteză, bineînţeles că laptele praf poate fi şi achiziţionat în acest scop, ca ingredient de bază în diverse preparate:

Ruladă cu cremă de lapte praf

Pentru prepararea cremei se poate utiliza lapte praf Humana.

Ingrediente: 

●  4 ouă

●  10 linguri de zahăr

●  10 linguri de făină

●  3 linguri de cacao

●  un praf de sare

●  Pentru crema:

●  o ceaşcă de apă

Cele mai citite articole

●  o ceaşcă mai mare de zahăr

●  100 g unt

●  10 linguri de lapte praf Humana

●  (opţional) fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare: 

Înainte de toate, se setează cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius şi se pregăteşte tava: se tapetează cu hârtie de copt şi se lasă deoparte pentru a aşeza în ea compoziţia când va fi gata.

Se amestecă ouăle, zahărul şi praful de sare până se dublează compoziţia. Apoi se adăugă treptat făina şi cacao, amestecând cu mişcări uşoare, de jos în sus, pentru că textura pe care o va avea blatul să fie una fină şi aerată.

Compoziţia se toarnă în tava gata pregătită şi se introduce la cuptor pentru maximum 20 de minute. Se va obţine un blat, care va fi aşezat pe o altă hârtie de copt presărată cu zahăr pudră şi se rulează. Se lasă să se odihnească şi se prepară în acest timp crema delicioasă cu lapte praf.

Baza pentru crema este un sirop, obţinut din fierberea apei împreună cu zahărul. După ce acesta se leagă, se adaugă untul, amestecându-se până la topire. După ce untul s-a topit, se adaugă laptele praf Humana şi (opţional) fulgii din nucă de cocos şi se lasă crema la răcit.

După ce s-au răcit atât blatul, cât şi crema, este momentul să fie asamblate în delicioasa ruladă. Se aşază crema peste foaia rulată şi se tăvăleşte prin zahăr pudră, după care se pune rulada la frigider. 

O serie de întrebuinţări 

În funcţie de preferinţe, laptele praf mai poate fi utilizat în atâtea alte reţete: brioşe, torturi, clătite, napolitane, bomboane, dar şi într-o delicioasă ciocolată de casă. De asemenea, laptele praf este un ingredient de bază şi pentru obţinerea laptelui condensat,  într-o reţetă simplă în care se utilizează doar trei ingrediente: lapte praf, apă rece şi zahăr. Internetul abundă în astfel de reţete uşoare, folositoare şi foarte delicioase, atât pentru copii, cât şi pentru pofticioşii mai mari.

Cele mai citite articole